Brannvesenet maktet bare å redde den ene halvparten av en tomannsbolig i Kjenndalstoppen i Fana da det brøt ut brann søndag kveld.

— Den ene delen av tomannsboligen var helt overtent. Taket og den ene gavlveggen raste sammen. Også den andre delen hadde tatt fyr, men vi lyktes å begrense brannen der, sa vaktkommandør Jan Henning Fossedal i Bergen brannvesen mens slukkingen fortsatt pågikk.

Ingen var hjemme da det begynte å brenne.

— Vi fikk tiidlig melding om at det ikke var folk i huset, sier vakthavende sjef Kristian Nordanger.

Beboerne i begge boligene er i dag husløse.

— Vi reddet den ene delen av tomannsboligen, men det er selvsagt en del røyk- og vannskader. Den er heller ikke beboelig slik den står nå, sier Nordanger.

Naboer varslet

Meldingen om brannen kom klokken 18.11, da en nabo ringte brannvesenet og fortalte at det kom røyk ut av huset.

— Tre minutter senere meldte samme mann at det nå kom flammer ut av huset. Klokken 18.24 ble det meldt at huset var overtent, sier Fossedal.

Rundt klokken 19.10 ble det meldt at brannen var under kontroll. Brannvesenet drev etterslukking på stedet helt frem til mandag morgen.

KOLLAPSET: Den ene gavlveggen kollapset
Remi Presttun

Tomannsbolig

Til sammen elleve brannbiler med 18 mann fra Fana, hovedbrannstasjonen og Laksevåg rykket ut til brannstedet. Brannvesenet ankom brannstedet åtte minutter etter første melding.

Også naboer til tomannsboligen ble evakuert.

— Det var veldig mye svart røyk som veltet ut av huset, og flammer fra loftet og stuen. Det ser ut som om begge boligene brenner. Dette er et veldig tettbebygd strøk, så brannen kan lett spre seg, fortalte øyenvitnet Kyrre Sommervold Burheim.