Føreren av semitraileren var sjanseløs. Han hadde svingt velvillig ut til siden for en møtene bil. Forhjulet kom utenfor asfaltkanten. Særdeles dyp asfaltkant gjorde de umulig å få hjulet opp på veien igjen. Dermed ble dekket foran til høyre revet av ved en fjellkant. To dekk bak ble revet av før semitrailerens front ble knust mot fjellet ved siden av veien.

Fikk sleng

Sjåføren fikk sleng på semitraileren slik at tilhengeren og den bakre del av den store lastebilen kom langt ut i veien. Dermed hadde en møtende personbil ikke en sjanse. Fronten ble knust i sammenstøtet med traileren som til alt hell var uten last.

Ulykken skjedde klokken 10.05. Det var den kvinnelige føreren av personbilen som ble brakt til Legevakten. Trailersjåføren kom til alt hell ikke til skade. Ambulanse og Luftambulansens legebil kom raskt til stedet. Veien var stengt i en halv time og den første timen bare åpnet for trafikk i et felt om gangen.

Asfaltkanten var på nær 20 centimeter der ulykken skjedde. Bedre utforming av veien ville hindret en slik ulykke.

— Høye asfaltkanter er et problem ved veier over det ganske land. Sjåfører som kommer utfor veien, har et alvorlig problem å stri med. Her trenger ikke farten være stor før ulykken skjer, sier Rolf Fosse ved Fana Politikammer.

KNUST: Personbilen ble nærmest knust i sammenstøtet med lastebilen.
FOTO: HELGE SUNDE