— De to ble pågrepet sammen med i alt seks andre personer lørdag og sitter fengslet siktet for grov narkotikakriminalitet. Utover det ønsker vi ikke å kommentere saken, sier politiinspektør Jarle Wikdahl ved Sør-Trøndelag politidistrikt til BT.

Kan bli utvidet

Ifølge Adresseavisen sitter ytterligere to personer fengslet i saken. Disse ble pågrepet i juli. Hjemme hos samboerparet ble det funnet et kilo amfetamin i en fryser. Da begynte det som kan være en omfattende narkosak å rulle.

Siktelsen mot kvinnen er nå utvidet til å gjelde befatning med 2,5 kilo amfetamin.

De to mennene fra Bergen, som er 39 og 43 år gamle, er siktet for befatning med 450 gram. Beslaget ble gjort i en trillekoffert som lå i en bil de to mennene disponerte. Politiet sier at de ikke kan utelukke at siktelsen mot de to vil bli utvidet.

Ble videofilmet

De to bergenserne kobles til saken blant annet gjennom et videoopptak som plasserer dem sammen med en av de andre siktede.

En av de siktete kommer fra Litauen. Politiet tror de nå er i ferd med å sprenge en større narkoliga som smugler store mengder narkotika inn flere steder i landet.

— I slike saker er det naturlig at vi samarbeider med andre politidistrikt, sier Wikdahl.

De to mennene fra Bergen skal være ukjente for politiet i narkosammenheng. Eldstemann var derimot innblandet i en større spritsak i Bergen for noen år tilbake. Denne saken ble henlagt, selv om retten i en senere erstatningssak fastslår at det var «langt mer enn overveiende sannsynlig» at mannen skjønte at det var sprit i pallene han oppbevarte.

De to mennene er fengslet i to uker med total isolasjon. De erkjenner ikke straffskyld. Den ene av dem har heller ikke villet forklare seg, før hans forsvarer har gått gjennom dokumentene.