Klokken 17.49 meldte en 66 år gammel båtfører at han hadde kjørt på en mindre båt ved Hatvik. Mannen førte en 28 fots cabincruiser og var på fjorden sammen med sin kone.

Rundt klokken 19 fredag ble de to båtene slept inn til gjestebryggen i Os sentrum, som bildene i denne saken er fra.

Det var en 18 år gammel mann og en 17 år gammel jente som satt i jollen. Sammen med dem var to andre personer, men de dykket i sjøen et stykke unna jollen. Etter det bt.no forstår, ble også de med på turen inn til Os etter sammenstøtet.

— Våte og kalde

— Begge i den lille båten havnet i sjøen etter sammenstøtet, men ble kjapt tatt om bord i den større båten, sier operasjonsleder Morten Kronen i hordalandspolitiet.

SLEPT INN: Ifølge vitner var denne båten en av to som ble slept inn til kaien i Os etter ulykken. Fører av den store båten, som skal være 28 fot, meldte selv fra om påkjørselen til politiet.
Vegard Strønen/Varde Film & Media

— Den ene var litt i sjokk, den andre hadde en sprukket leppe. Begge var naturlig nok våte og kalde. Jollen hadde ikke lys- eller lanterneføring, så de var ikke gode å få øye på, ifølge patruljen. Den store båten kjørte da inn i siden på den, legger han til.De to fra den lille båten ble fraktet til legesjekk.

Fraktet med ambulanse

— Den ene av dem ble fraktet med ambulanse fordi han hadde noen kuttskader. Den andre ble trolig kjørt av politiet, sier Kronen.

- Holdt cabincruiseren stor fart?

— Rundt 20 knop. De to om bord merket sammenstøtet, men trodde det var is de hadde truffet. Da de så tilbake, oppdaget de jollen. Vi får bare prise oss lykkelig over at det gikk så bra som det gjorde. Heldigvis traff cabincruiseren jollen langs siden, og ikke rett på. Da hadde vi fått et annet utfall. Det kan jeg garantere, sier Kronen.

Skulle fiske

Politiet vet ikke eksakt hvor langt fra land ulykken skjedde.

— Men det var et stykke, i nærheten av Sandsholmane, sier Kronen.

Føreren av den store båten var en 66 år gammel mann som var på tur med sin kone.

— Det er ikke mistanke om at han har gjort noe som helst galt, sier Kronen.