— Jeg er i bra form nå. Egentlig gikk det bedre enn forventet, sa Gerd Synnøve Høgsve da Bergens Tidende stakk innom på Kvinneklinikken i Bergen lørdag ettermiddag.

Fødselen julaften klokken 17.12 skjedde 5 1/2 uker før tiden. Terminen var 1. februar.

16. desember kjente jeg meg dårlig og gikk til fastlegen min. Det viste seg at jeg hadde fått en kraftig svangerskapsforgiftning. Jeg ble straks innlagt på Kvinneklinikken, forteller Gerd Synnøve Høgsve.

Keisersnitt

Julaften ble gutten forløst ved keisersnitt. Gutten, som har fått navnet Markus André, veide 2080 gram og målte 44 cm. Hans spiser bra og sover mye, sier Gerd Synnøve. Hun forventer å kunne reise hjem med den nyfødte mandag dersom prøvene i fortsettelsen er like bra som hittil.

«Tregere» med broren

Ruben Aleksander, som ble født julaften for to år siden, hadde ikke samme hastverk som lillebroren med å komme til verden. Han ble født 16 dager etter terminen. Gerd Synnøve lå da i 14 timer og ventet på at fødselen skulle komme i gang på naturlig vis. Men så ble det klart at gutten hadde satt seg fast i bekkenet, og det ble iverksatt akutt keisersnitt. Ruben Aleksander kom til verden klokken 03.50 julaftens morgen. Han veide 3580 gram og målte 50 cm.

Litt skeptisk

Storebror har vært en smule skeptisk til familieforøkelsen på hans egen fødselsdag. Men nå har han godtatt det, sier mamma.

Pappa, Kennet Kristiansen, har også kommet til hektene igjen etter dramatikken omkring fødselen.

Onkel, Bjørn Høgsve, var på besøk lørdag. Han synes det blir en annerledes julaften når han ikke får feiret den sammen med søsteren sin og hennes barn og mann.

— Det blir vel en vane dette nå, at det blir barnefødsel på julaften annethvert år, sier han med et smil.

JULEGAVE: Også denne julaften fikk Gerd Synnøve Høgsve og Kennet Kristiansen en helt spesiell julegave. Storebror Ruben Aleksander (2) fikk lillebroren Markus André på sin egen fødselsdag.<p/>ODDLEIV APNESETH (foto)