• Jeg bare løp og fikk tak i den lengste pinnen jeg kunne se.

I 17.40-tiden tirsdag meldte politiet om at to barn satt fast til livet i gjørme i en nedtappet dam ved Vil Vite-senteret i Nygårdsparken.

Barnas far og en annen mann fikk reddet de to opp igjen.

Hendelsen skal ha skjedd da de to barna, som skal være brødre, lekte i Nygårdsparken.

— Vi har varslet kommunens vaktsentral, men er også på vei ned der selv for å se hva som har skjedd, sa operasjonsleder Terje Magnussen ved Hordaland politidistrikt.

Reddet guttene

John Nesheim jobber på Vil Vite-senteret, og så gjennom vinduet at de to guttene sprang ut i dammen. Han oppfattet deretter at de satte seg fast.

DRATT OPP MED KJEPP: I dammen er det tydelige spor etter dramaet som utspant seg da to gutter ble sittende fast i gjørmen. John Nesheim og barnefaren klarte å dra opp guttene med en lang kjepp.
Ragnhild Stenvaagnes

— Da bare løp jeg over gaten, bort i parken, og fikk tak i den lengste pinnen jeg kunne se. Ved hjelp av den klarte jeg og barnefaren å dra de to guttene opp, sier Nesheim.

Nesheim antar at guttene er mellom tre og åtte år.

Han ringte etterpå til Bergen kommune og fortalte hva som hadde skjedd.

Skal sikre vannet

— Dette er jo farlig. Jeg håper nå at de kommer og setter opp et gjerde, sier Nesheim.

Politiet opplyser om at kommunen med ansvarlig entreprenør var på stedet rundt 18.30 for å sette opp gjerder og sikre vannet.

— Jeg er bare glad det gikk bra. Om ingen hadde hjulpet dem, vet jeg ikke hva som hadde skjedd. Jeg vet ikke hvor dypt det er her, sier Nesheim.