I helgen meldte BT at politiet har tatt opp igjen etterforskningen for å finne ut hva som skjedde med Trine Frantzen, da hun forsvant i mai 2004.

Politiet tror hun ble drept. Frantzen skal ha vært til stede med sin samboer og hans kamerat i en leilighet på Øvsttun. Her skal også mannen som bodde i leiligheten ha vært. Han hadde svært dårlig syn, og ble omtalt som blind.

Ble siktet

Han døde samme år som Frantzen forsvant, på sensommeren i 2004. Dermed ble han aldri avhørt om hva som skjedde forut for forsvinningen, ettersom det tok tid før politiet gikk i gang med etterforskningen.

For en tid tilbake døde en annen mann som skal ha vært i leiligheten den aktuelle kvelden. Han hadde lenge status som vitne i saken, men ble senere siktet for å ha medvirket til å skjule liket av kvinnen.

Han avviste at han hadde noe med dette å gjøre og slet med hukommelsen. Mannen tilhørte et belastet rusmiljø.

Hentet inn to

— Han døde en naturlig død. Vi skulle gjerne ha snakket med ham, men det er jo ikke mulig nå, sier Ole Bjørn Mevatne, som er påtaleansvarlig for Frantzen-etterforskningen.

Han hentet inn to pensjonerte politimenn for å finne ut hva som skjedde med Trine Frantzen. Kjell Mo og Svein Fammestad kjenner Trine Frantzen-mysteriet svært godt, og begynte arbeidet med den uløste saken i januar, etter det bt.no kjenner til.