To afrikanske menn ble mandag varetektsfengslet i fire uker, med brev— og besøksforbud.

35 asylsøkere er tatt for narkotikasalg hittil i år. Nå mener politiet de har tatt en av de sentrale skikkelsene i miljøet. Vedkommende er en 30-åring fra Nigeria.

Fant kokain under ransakelse – Vi mener han har en leverandørrolle. I avhør har han selv forklart at han ikke har noe fast bosted i Bergen, og at han har bodd på gaten. Men senest under ransakelse i dag tidlig fant vi 75 gram kokain på en adresse tilhørende han, sier politiadvokat Rudolf Christoffersen.

Han legger i tillegg vekt på politiavhørene av den 28 år gamle afrikaneren som også ble fengslet i dag.

– Han har forklart at han har solgt 16 gram heroin for 30-åringen i løpet av de siste månedene. Det er i tilfelle å definere som grov narkotikakriminalitet, sier Christoffersen.

Nå leter politiet etter flere steder der 30-åringen kan oppbevare narkotika.

Ifølge politiadvokaten ble mennene pågrepet fredag. En kvinne kontaktet den ene afrikaneren i Nygårdsparken, og ba om å få kjøpe stoff. Han tok henne med seg bort fra stedet, ringte den antatte sentrale skikkelsen, som dukket opp med stoff. Da de to ble pågrepet beslagla politiet to gram heroin.

– Selger til 13-åringer – Vi har lykkes i å ta mange av dem som selger narkotika i Nygårdsparken nå. Barn ned i 13-årsalderen har fått tilbud om å kjøpe stoff, og derfor er dette saker som politiet har prioritert.

Forsvarer for 28-åringen, Steinar Yndestad, mener politiet overreagerer.

– De tillegger min klient en mye større rolle enn det han faktisk har. Han er en liten misbruker, som selger for å finansiere sitt eget bruk, sier Yndestad.

Dette avviser politiadvokaten.

– Vi har pågrepet 35 personer nå, og det er i hovedsak profittmotivert salg. Jeg syns tallene taler for seg selv, sier Christoffersen.

30-åringen anket kjennelsen på stedet, mens 28-åringen tok betenkningstid.