Det hele startet 14. august 2001. Da fortalte verftseier Helge Stokke til Bergens Tidende at ville selge hele eller deler av Mjellem & Karlsen. Etter at verftet ble flyttet, skulle Marineholmen brukes til boliger.

Så, 18. mars 2002, dukket den unge, ukjente forretningsmann Carl Fredrik Seim opp. Armert med en tilsynelatende enorm lommebok og finansiert av rike bakmenn skulle han inn og drive verftet videre. Salgsavtalen var på 130 millioner kroner.

Da var han 28 år gammel, og plutselig ansvarlig for vel 600 arbeidsplasser. Samt flere store eiendommer og flere selskaper i Mjellem & Karlsen-systemet.

Før han gikk inn i Mjellem'en, hadde han kjøpt eiendomsselskapet Møllendalsbakken 9 AS for 132 millioner kroner av Paleum AS.

Det tok ikke lang tid før problemene kom til overflaten. 5. juli i fjor varslet Stokke at han ikke hadde fått pengene. I midten av juli tok Seim over verftet og resten av Mjellem & Karlsen.

Det gikk ikke mer enn fem uker før verftet ble slått konkurs 19. august i fjor. Dermed mistet 411 arbeidere jobben.

I desember kom rapporten som delvis frifant Seim for ansvaret for at verftet gikk konkurs.

Så begynte det å gå nedover. Problemene dukket opp i Møllendalsbakken 9 AS. BN-bank begjærte tvangssalg av eiendommene, med bakgrunn i et misligholdt lån.

Møllendalsbakken 9 AS gikk konkurs, og fredag ble eieren av dette selskapet, Vågen Eiendomsselskap AS begjært konkurs.

Seim forsøkte å selge deler av Marineholmen til Vågen Brygge Invest (VBI), trolig for 217 millioner kroner. Dette salget gikk i vasken da VBI ikke kunne betale. I stedet er Høyteknologisenteret i ferd med å kjøpe deler av eiendommen for 87,5 millioner.

Og da Seim kom hjem fra vel to ukers ferie i Spania sammen med sin kone og parets to barn, kom han aldri inn i avgangshallen.

I slusen ventet sivilkledde politifolk. Mens kone og to barn ble kjørt hjem, fikk Seim beskjed om at han var siktet for økonomisk utroskap og brudd på regnskapsloven.