ARNE COLLIANDER arne.colliander@bt.no

Forholdet ble innledet da gutten bare var 13 år. 22-åringen skal ha hatt sex med ham et betydelig antall ganger i løpet av en periode på halvannet år, frem til januar 1999.

Det spesielle ved saken er at 22-åringen hevder at det er ham som er utnyttet, og ikke den unge gutten. 22-åringen påstår at han, etter press, har betalt tenåringen rundt 300.000 kroner for de seksuelle tjenestene. Gutten vedgår at han har mottatt penger, men «bare» rundt 100.000 kroner, og at utbetalingene ikke fant sted etter press fra hans side.

Trodde på gutten Nordhordland herredsrett festet ikke lit til at 22-åringen skulle ha vært utsatt for noen form for utpressing fra guttens side. Retten slo fast at det er tenåringsgutten som ble grovt utnyttet, ikke den åtte år eldre mannen. Det hjalp ikke at en psykolog i retten fortalte at tiltalte følte seg tvangsmessig besatt av gutten.

22-åringen sa likevel at han likte gutten bedre og bedre for hver gang de traff hverandre. Han skal ha betalt opp til 15.000 kroner i slengen i forbindelse med sex-treffene.

«Følte seg truet» Gutten avla vitneforklaring for retten, og forklarte at han tok imot pengene fordi han følte seg truet av 22-åringen. Han sa at han ble reddere og reddere etter hvert som 22-åringen ba om flere seksuelle tjenester.

I tillegg til fengselsstraffen på to år, må 22-åringen også betale 80.000 kroner i oppreisning til gutten.