Retten trodde to unge kvinner som hevder mannen forsøkte å voldta dem i Bergen sentrum sommer. To år i fengsel er straffen for handlingene retten betegner som grove.

Fester lit til kvinnen

En natt i august ble skjebnesvanger for en ung kvinne i Bergen. Hun var på vei hjem fra byen, da hun kom i snakk med en mann på en benk. Frivillig klining, kalte mannen det.

Voldtektsforsøk, mener retten og fester full lit til kvinnens forklaring. Hun sier han dyttet henne over ende i buskene på Rådstuplass og holdt henne over munnen slik at hun ikke kunne skrike.

Mens han lå over henne, dro han opp skjørtet hennes og kneppet opp blusen. Han fikk sædavgang på skjørtet hennes.

Reddet av nabo

Også en annen ung kvinne fikk et ufrivillig møte med 31-åringen noen uker senere. Kvinnen var svært beruset og var på vei hjem.

Utenfor Magdalenagangen merket hun at en mann holdt tak i henne. Det var en nabo som fikk avverget voldtektsforsøket. Da satt kvinnen på bakken med buksen dratt ned og toppen dratt opp.

Hun ropte "please let me go", og naboen hørte lyden av knuffing, før hun fikk skremt mannen vekk. Også her legger retten fornærmedes forklaring til grunn og karakteriserer den som nøktern og troverdig.

Begge kvinnene har hatt psykiske reaksjoner i ettertid, men er kommet over disse nå. Den enstemmige dommen sikrer mannen en dom på to års ubetinget fengsel. Selv erklærte han seg ikke skyldig.

Retten påpekte at begge overfallene var mot kvinner som hadde begrensede muligheter for å forsvare seg eller tilkalle hjelp. Derfor skulle det reageres strengt mot handlingene.