De to ble frifunnet for å ha forsøkt å gjøre kvinnen bevisstløs, fordi de selv avsluttet handlingen som gikk ut på å legge armen rundt halsen på henne.

De to mennene tilstod å ha truet seg inn i kvinnens bil på en parkeringsplass i Kaigaten i sentrum av byen. Kvinnen ble truet med kniv og tvunget til å gi fra seg minbankkortet og koden.

Den ene raneren holdt kvinnen innesperret i bilen. Den andre gikk til minibaken for å ta ut penger, men fikk ikke tatt ut mer enn 100 kroner, da kontoen var tom. I stedet for å la kvinnen gå, dro ranerne henne med på tur fra minibank til minibank, i påvente av at det skulle komme inn lønn på kontoen.

Hun ble bundet og lagt bak i stasjonsvognen. De forsøkte å kneble henne, men ga opp forsøket da hun ble uvel.

Turen gikk til Åsane og tilbake til sentrum. I timevis var kvinnen hjelpeløst gissel i sin egen bil. De etterlot henne til slutt i bilen på Nygårdstangen. Da det ble helt stille, kom hun seg løs og gikk til Legevakten.

TRUET MED KNIV: Væpnet med denne kniven tvinget de to polakkene seg inn i bilen til den 36 år gamle bergenskvinnen. I fem timer holdt de henne fanget, på jakt etter penger. <br/> <small>ARKIVFOTO: ØRJAN DEISZ</small>