HILDE KRISTIN STRAND KAREN TJERNSHAUGEN RUNE CHRISTOPHERSEN KNUT STRAND (foto) VEGAR VALDE (foto)

Brannvesenet fikk melding like etter klokken 3 natt til søndag om at det brant i en leilighet på Dreggsallmenningen.

Mannen (35) og kvinnen (34) som befant seg i leiligheten der brannen startet ble kjørt til Haukeland Universitetssykehus med røyk— og brannskader.

Mannen ble innlagt på plastikk-kirurgisk avdeling med skader. Søndag kveld opplyste Haukeland universitetssykehus at han var lettere skadd, tilstanden er stabil, og han fikk intensiv behandling. Kvinnen ligger på lungeavdelingen med lettere skader.

Brannårsaken er foreløpig ukjent, opplyser Per Stiegler, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt.

— Den skal etterforskes fra mandag, sier Stiegler til BT.

Beboerne evakuert

Alle beboerne i huset ble evakuert. Stemningen var etter forholdene god blant de 25 som midt på natten ble evakuert til SAS-hotellet på Bryggen.

Petter Mjeldheim og Synnøve Aaberg hadde nettopp kommet hjem fra fest da politiet ba dem komme seg ut av bygningen. Både de og dalmatineren Nestor reagerte på røyklukten.

— Det var en kraftig lukt da vi kom inn døren, og hunden var veldig urolig. Vi hadde ikke vært innenfor døren i mer enn to minutter før vi ble kastet ut, sier de to.

— Nestor er en ekte brannhund. Dalmatinere blir brukt av brannvesenet i USA, sier Aaberg og klapper bisken.

En eldre nabo forteller at politiet dundret på døren, og at hun ikke rakk å få på seg annet enn en kåpe og sjøstøvler.

— Og nå sitter jeg her og kan ikke annet, sier hun.

Fullt av røyk

— Jeg våknet av at noen ropte. Så kjente jeg røyklukt og sprang ut. Hele gangen var fylt av røyk, og jeg sprang videre helt ut.

Det forteller Randi Fossheim (23). Hun bor i samme etasje som brannen brøt ut. Søndag ettermiddag lukter det fremdeles røyk i gangen.

23-åringen ringte straks til brannvesenet, men noen andre hadde allerede gjort det.

— Vi fikk beskjed om at vi kunne gå inn i resepsjonen på SAS-hotellet siden det var så kaldt ute. Noen hadde bare på seg morgenkåpe da de kom ut. Selv hadde jeg glemt sko, sier Fossheim.

Hun forteller at det ikke tok mange minuttene før brannvesenet var på plass. Det tok heller ikke så lang tid før beboerne kunne flytte inn igjen i leilighetene sine.