ARNE COLLIANDER arne.colliander@bt.no

— Vi har mistanke om at det er guttunger fra 14 til 17-18 år som står bak det meste av dette, opplyser avdelingssjef Per-Ivar Bøe ved tyveri- og brannavsnittet ved Bergen politidistrikt.

Denne helgen ble det meldt om åtte innbrudd eller forsøk på innbrudd. Ubudne gjester har vært på ferde i St. Olavs vei, St. Halvards vei, Ibsens gate, Pinnelien og Kronstadveien.

I tillegg ble det meldt om brann i et uthus i Haukelandsveien. Noen gutter skal ha blitt sett da de løp bort derfra like før brannen brøt ut. Det er også gjort skadeverk på biler.

Vil ha slutt på det- Verken politiet eller beboerne i dette området kan finne seg i disse pøbelstrekene lenger. Her må både politi, foreldre og skole samarbeide for å få bukt med problemene, sier Per-Ivar Bøe.

I noen tilfeller er det snakk om innbruddsforsøk. Andre steder har tyvene tatt seg inn i boligene. Det er ikke nødvendigvis stjålet kostbare gjenstander, men de ubudne gjestene har likevel tatt med seg litt ymse.

Ubehagelig- I tillegg har de romstert og rotet en del. Det er ubehagelig nok for dem som blir utsatt for det, sier politiavdelingssjef Bøe.

Nå vil politiet sette en stopper for pøbelstrekene.

— Vi kommer til å prioritere etterforskningen, og vil også øke patruljevirksomheten. Samtidig ber vi folk melde fra til oss om uregelmessigheter, sier Bøe.

Politiet har flere unge, mistenkte i kikkerten, men har foreløpig ikke gode nok beviser til å pågripe noen av dem. Det skal dreie seg om åtte-ti tenåringer som terroriserer området.

— Vi ber foreldre være på vakt dersom tenåringene deres kommer hjem med gjenstander de ikke kan forklare hvor stammer fra, sier Bøe.

Tidligere også Det er ikke første gang tyver har herjet i Kronstad-området.

— Senest for en måned siden ble det også meldt om en rekke tilsvarende forhold i dette området, sier politiavdelingssjefen.

FLERE INNBRUDD: Den siste tiden har det vært flere innbrudd i Kronstad-området, blant annet her i St. Olavs vei.