MARIT HOLM

Dermed kan disponenten som er involvert i flere eiendomsselskap inntektsføre nesten en halv million kroner på lyn-eierskapet i Lungegaarden borettslag.

Solgt til fast pris

Boligene, som Stor-Bergen Boligbyggelag solgte til fast pris i mars 2003, ble ferdigstillet i forrige uke. Småleilighetene i det gamle industribygget var ment å være en rimelig inngangsbillett for ungdom som skal etablere seg på boligmarkedet. Fra boligbyggelagets side ble det derfor lagt vekt på at innskuddet skulle holdes så lavt som mulig. Boligbyggelaget hadde prisregulering under selve byggeperioden, men så snart leilighetene ble klare til innflytting, var det fritt frem for eiendomsspekulantene.

42.000 kr kvadratmeteren

Den 36 kvadratmeter store leiligheten i Møllendalsvein har en fellesgjeld på 833.884 kroner. Salgssummen på 690.000 kroner gir dermed en kvadratmeterpris på godt over 42.000 kroner. Selv i dagens opphetete marked må dette betegnes som stivt.

Selger var ikke tilgjengelig for kommentar i går ettermiddag og kveld. Georg Halvorsen i Eiendomsmegler Vest opplyser at over 100 personer var på visningen søndag, og at åtte personer var med i budrunden.

— Vi har lenge sett at prisene på småleiligheter har gått i været. Og dette er en helt ny leilighet, med gjennomgående gode kvaliteter i innredning og utstyr. I tillegg er det mange fasiliteter som heis, kabel-TV, dørtelefon, promenade og stor felles takterrasse med benker og utegrill, påpeker Georg Halvorsen.

Ikke lang ansiennitet

Man måtte være medlem i Stor-Bergen Boligbyggelag for å få hånd om de attraktive leilighetene i første omgang. Men i motsetning til for eksempel BOB-leilighetene på Verftet, var det ikke bare de med svært gamle medlemsnumre som kom i betraktning. Også personer med nytegnede medlemskap fikk tildelt boliger i Lungegaarden Borettslag, får vi opplyst hos Stor-Bergen Boligbyggelag.

STIV MARKEDSPRIS: Leilighetene i det ombygde kontorbygget ble ferdigstillet i forrige uke, og kunne da selges uten prisklausul. En av leilighetene i Lungegaarden borettslag ble få dager etter overtakelsen solgt til 42.000 kroner kvadratmeteren.<p(/>FOTO: VEGAR VALDE