— Kundene bare strømmet på hele tiden. Jeg var glad for alle som kom. Det betydde at jeg kunne tjene penger.

En halliktiltalt kvinne som arbeidet på massasjesenteret Wat Po fra starten i 2004, forklarte seg i går om livet bak den rosa kjellerdøren med den håndskrevne skiltet: Åpent fra 0900 til 2400.

Forbudt med sex-salg

— I begynnelsen fikk vi beskjed om at det var strengt forbudt å selge seksuelle tjenester. Vi skulle ikke ligge med kundene. Vi fikk beskjed om å være forsiktige, forklarte 49-åringen.

Det gikk likevel ikke lenge før forsiktigheten forsvant og besøkende som tok turen ned i Wat Po-kjelleren fikk tilbud om både intimmassasje og det 49-åringen omtalte som full pakke: Fullverdig samleie.

49-åringen var nølende da hun forklarte seg i retten. Hun snakket med spak stemme og kom sakte, men sikkert til bekjennelsen om at; jo, det ble solgt seksuelle tjenester på Wat Po. Først sa hun at hun solgte sex av og til, kanskje annenhver uke, så kom erkjennelsen av at hun faktisk på de beste månedene hadde hatt solide direktørlønninger på sex-salget.

- De unge tjente mest

— Det var ikke nok å bare selge massasje. Jeg kunne ikke leve av det og solgte sex ved siden av for å tjene mer, sa 49-åringen.

Hun opplyste at hun kunne tjene 50.000 kroner på å selge seksuelle tjenester på de beste månedene.

— De som var yngre kunne tjene enda mer, forklarte den halliktiltalte kvinnen.

Da politiadvokat Steinar Andersen, spurte om sjefen for massasjesenteret visste om at det ble solgt sex i kjelleren var svaret: Nei.

Andersen parerte med å lese opp en politiforklaring kvinnen ga kort tid etter pågripelsen i 2006.

— Vi masserte alltid først. Det var hardt arbeid. Vi masserte til svetten silte. Kundene betalte for massasjen som ble utført. Etterpå kunne kunden avtale seksuelle tjenester. Dette ble avtalt med hver enkelt jente på rommet.

- Intet sett

Sjefen for massasjesenteret skal ikke ha hatt noen med pengene kvinnene tjente på de seksuelle tjenestene. 49-åringen forklarte i politiavhøret at sjefen visste at de solgte sex etter at massasjen var utført, men at hun ikke brydde seg med dette.

— Hvordan kan jeg vite hva som skjer inne på rommene. Jeg kan jo ikke se noe, skal sjefen ha sagt.

Til tross for politiforklaringen holdt 49-åringen fast på sin forklaring i retten at sjefen hennes ikke visste noe om sex-salget.

— Vi delte massasjeinntektene mellom oss. Pengene som vi tjente på sex fikk vi beholde for oss selv.

— Hvordan delte dere inntekten dere tjente på massasje?

— Dersom jeg tjente en tusenlapp, så fikk jeg beholde 400 kroner selv. Resten gikk til virksomheten, forklarte kvinnen.

Kondomer i sjefens navn

Eieren av Wat Po, den 54 år gamle kvinnen fra Thailand, har hele tiden holdt fast på at hun ikke har drevet et bordell.

Advokaten hennes, Bente Roli, var fornøyd med at den første forklaringen i retten langt på vei støttet oppunder hennes klients forklaring om at hun ikke har kjent til sex-salget.

— Men hvordan kan det da ha seg at det ble sendt kasser med kondomer til Wat Po i navnet til din klient?

— Det var selvsagt svært uheldig. Men dette har den enkle forklaring at min klient var ansatt av PION (prostituertes interesseorganisasjon). Kondomene skulle egentlig deles ut i prostitusjonsmiljøet i Bergen, sier Roli.

HALLIKTILTALT: Fire kvinner og en mann sitter nå på tiltalebenken i Bergen tingrett, tiltalt for hallikvirksomhet. - Du har skrevet løgn om min virksomhet. Du har sagt at vi har drevet med intimmassasje og det er ikke sant, sa eieren av massasjesenteret til BT før rettssaken startet.