Ingelin Killengreen var i dag i Bergen for å døpe den nye politibåten.

Politiets Fellesforbund i Hordaland planla å snu ryggen til politidirektøren under dåpen, for å markere sin misnøye med Killengreen, melder NRK Hordaland. Markeringen var planlagt av Politiets Fellesforbund i Hordaland, med fagforeningsleder Roar Fosse i spissen.

En time før dåpen ble markeringen stanset.

– Vi fikk grei beskjed. Politiet er en hierarkisk oppbygd organisasjon og vi fikk beskjed nedover i linjen om at ingen av de som var i tjeneste fikk anledning til å stille ved dåpen av den nye politibåten og markere noe som helst, sier Fosse til NRK.

Varslet

Fellesforbundet hadde i forkant varslet ledelsen om at de ønsket å markere sin misnøye under dåpen.

– Hvorfor varslet dere ledelsen?

— At vi varslet at vi kom til å markere oss er en helt naturlig ting å gjøre i en slik situasjon vi er i nå. Det handler om samarbeid, fortrolighet og tillit til alle parter, sier Fosse til NRK.

Han mener det er aversjon mot kritikk i politietaten som er årsaken til at markeringen ble stanset.

– Takhøyden for å gi beskjed om hva vi mener er gjerne litt lav.

Avviser aksjonsnekt

– Jeg synes det er trist at tjenestemennene i det hele tatt tenker i de baner at de vil markere på denne måten. De fikk beskjed om at de som var i tjeneste hadde viktigere ting å gjøre. Om noen ønsket å markere på sin fritid var det opp til dem, men da fikk de gjøre det i sivil, ikke i uniform. De ble altså ikke nektet å markere, men fikk ikke lov til å gjøre det i uniform, sier konstituert politimester i Hordaland politidistrikt, Gunnar Fløystad.

– Hvordan er stemningen på kammeret nå?

– De jeg jobber med og heldigvis mange andre prøver å gjøre så godt de kan, selv om det steder i organisasjonen er en annen holdning til det å jobbe og stå på som før. De aller fleste er nok frustrerte, men mange begynner å bli lei av å ikke få gjøre en god jobb uten å risikere å bli uglesett, sier Fløystad.

Politidirektør Ingelin Killengreen sier til NRK at det ikke var hun som stanset aksjonen.

— Det jeg vet at det var aktuelt med en markering her. Jeg har ikke tatt noen avgjørelse. Men jeg vil gjerne snakke med tjenestemenn hvis de ønsker å snakke med meg, sier Kiellengreen til NRK.