ØYVIND LEFDAL EIDSVIK

– Spennende prosjekt. Jeg vil ønske dem lykke til, sier fylkesordfører Torill Selsvold Nyborg (KrF). Hun vil ikke love noe før søknaden er blitt gått gjennom i sømmene.

– Vi må se på helheten, Bybanen i Bergen inkludert. Det er ulike prosjekter på gang. Vi legger selvsagt vekt på at pendlerne skal ha et godt tilbud. Om en slik båt får passasjerer som ellers ville reist med bil, er det bra, sier Selsvold Nyborg.

På den havblå høyresiden er Høyre og Fremskrittspartiet rede til å gi klarsignal. Både Tom Christer Nilsen (H) og Gunnar Bahus (Frp) tror det er gode muligheter for en ny båtrute.

– Bilen får du ikke vekk før du har noe som er bedre enn å kjøre selv, sier Bahus.

– Vi er positive til alle tilbud som hjelper kollektivreisende. Det er så mange som har fått mye lengre reisetid etter at direktebussene forsvant. Sammenlikner du melkerutene som går i dag, gikk det raskere med gamle MF Bruvik på 60-tallet, sier Nilsen.

En av hennes konkurrenter i høstens fylkestingsvalg, Arbeiderpartiets Gisle Handeland, ønsker også å se an totalsituasjonen før Ap vil si ja.

– Samlet sett må vi få et best mulig kollektivtilbud for hele området, sier Handeland. Aps fylkesordførerkandidat ønsker blant annet å se på miljøkonsekvensene av båtruten.

– Hva vil det si å ha to parallelle tilbud til byen? Det må vi få svar på først, sier Handeland, som sier han har en i utgangspunktet positiv innstilling.