Den berømmelige Tivoligarden fra København skal spille både her og der — takket være 150-årsjubilanten Fjeldets Bataljon.

Det har seg slik at Fjeldets skal på tur til Danmark i jubileumssesongen, og da skal de ha oppvisning også i København. Muligens var det dette som gjorde at formann i turkomiteen, Harald Juuhl, kom på ideen å invitere Tivoligarden til Bergen, og da han har arbeidet i Danmark og har et kontaktnett der, ble ideen til en håndfast invitasjon som de danske drenge tok imot.

Overveldet

Nå har lederen for Tivoligarden, Sven Hansen, vært i Bergen på befaring - inkludert kampen på Stadion søndag.

— Jeg har aldri opplevd en stemning som det var der, sier Hansen, fremdeles lettere overveldet. Så nå vet han hva guttene går til. Han har for øvrig vært i Bergen før, i 1966 som tamburmajor for den samme garden han nå administrerer.

Tivoligarden består av 102 gutter fra ni til seksten år. Den har stor søkning, egen musikkskole og et omfattende repertoar, og Hansen kan fortelle at ikke så få unge gardister er blitt profesjonelle musikere, de fleste i den klassiske sjangeren.

Alle kommer

Tivoligarden er etterspurt både hjemme og ute og har vært over det meste, kan stille fulltallig eller med mindre grupper. Til Bergen kommer den fulltallig - så det er bra at vertskapet Fjeldets har fått et tilsig av nye gutter i høst.

Andre som er interesserte, kan ringe sjefen Christer Mæhlum på 99543554 eller stikke innom Norrønahallen på Koengen mellom kl. 14.30 og 17 lørdagene 4. og 18. november og 2. og 16. desember. Der er det både trening og innefotball og mer til pluss pizza eller pølser.

Også Tivoligarden ligger i trening før Fjeldets jubileum.

— De kan «Norge i rødt, hvitt og blått» fra før, forteller Juuhl.

— Men nå har de også fått Bergenssangen - og Fjeldets Bataljons marsj.

Selvfølgelig.

TROMMENDE FORBRØDRING: Tivoligardens sjef Sven Hansen (i midten) falt raskt inn i taktene fra Fjeldets Andreas Blix (til venstre) og Chris Erik Ilebekk, bivånet av 1. komp. Remi Kvalheim. FOTO: ARNE NILSEN
Nilsen, Arne