• Traileren ble presset av veien av hensynsløs turist, sier Tivoli-sjefen. Det er oppstått enorme køer i begge retninger som følge av uhellet.

Et vogntog tilhørende Skandinavisk Tivolipark kjørte utfor veien rett før klokken 16 i ettermiddag ved Utvik i Sogn og Fjordane.

— Sjåføren sier han ble presset ut av den trange veien av en hensynsløs turist som råkjørte. Istedenfor å risikere å kollidere med motgående bil, valgte han å kjøre utfor veien, sier Tivoli-sjef Roy Andersen.

Ifølge han stoppet ikke turisten etter uhellet, men fortsatte som om ingenting hadde hendt.

- Feiging!

— Det er så feigt gjort, mener Andersen, som lover at det blir tivoli på førderianerne fra torsdag og de nærmeste tre-fire ukene.

— Intet utstyr er skadet. Men det viktigste er at verken sjåføren eller andre trafikanter ble skadet som følge av dette. Det er jo store krefter i sving, sier Andersen.

Siden ingen ble skadet, er ikke politiet i Sogn og Fjordane koblet inn så langt.

— Det eneste vi har fått høre er at veien er stengt for større kjøretøy, sier operasjonsleder Svein Rød.

Ser ikke enden på køen

Ifølge vaktoperatør Svein Ivar Ellefsen i veitrafikksentralen for Sogn og Fjordane, er veien nå helt stengt for alle trafikanter.

— Bergingsarbeidet er nettopp påbegynt, så derfor har vi stengt ned hele fylkesvei 6 mellom Byrkjelo og Utvik. Vi regner med å åpne igjen om en times tid, sier Ellefsen.

Lastebilsjåfør Stig Rolland befinner seg fremst i de lange køene som har oppstått på ulykkesstedet.

— Køene er enorme i begge retninger. Dette er jo et tungt trafikkert stykke om sommeren, og nå er vi jo midt i turistsesongen, sier han.

— Køene er blitt så lange at jeg ikke ser hvor de ender, legger han til.