Politi og brannvesen rykket torsdag formiddag ut til Fjordtun oppvekstsenter i Balestrand i Sogn og Fjordane. Bygningen, som består av en barnehage og en barneskole, ble evakuert på grunn av røykutvikling.

Ifølge politiet ble ingen skadet i brannen, som begynte i en vegg i jentegarderoben. En liten jente oppdaget brannen da hun skulle på do, etter det bt.no får opplyst.

Roser elevene

Lærer Margot Ryssdal roser elevene for å ha taklet situasjonen på forbilledlig vis.

— De oppførte seg forskriftsmessig og marsjerte ut på rekke. Jeg ble imponert, sier hun.

De åtte elevene fikk gå en lang tur mens rektor Lars Hallvard Ese tok imot brannvesenet. Mens de var evakuert, fikk elevene også tid til et besøk hjemme hos en lærer som bor like ved skolen.

Brannfolkene fikk slukket ganske raskt, og undervisningen kunne fortsette i barnehage-delen av bygget. Den er uberørt av brannen, ifølge Ryssdal.

Skolen holdes åpen

Fredag blir det vanlig undervisning, men det er uklart om hele bygningen kan tas i bruk med en gang. Det er en del pulver i jentegarderoben og gymsalen, og det er sterk røyklukt i deler av bygget.

Atle Førde, lensmann i Balestrand, bekrefter overfor NRK at røyken skyldtes en ulmebrann. Han vil ikke spekulere i om brannen kan være påsatt.

Branntilløpet ble varslet klokken 10.52 torsdag. Saken følges opp av Høyanger lensmannskontor.