Nå er mannen dømt til ett års fengsel i Nordhordland tingrett for vold mot samboeren. Det er ikke første gang. Mannen er to ganger tidligere dømt for til dels grov vold og mishandling mot to andre kvinner han har levd sammen med. I tillegg er han også dømt for vold mot folk utenom familie.

Knuste vinglass i veggen

52-åringen er nå dømt for tre voldelige forhold mot samboeren sin. Han skal en gang ha dyttet samboeren sin ned i sofaen, nektet henne å legge seg og knekt telefonen hennes i to.

Han er også dømt for senere å ha knust vinglasset hennes i veggen og deretter slått henne gjentatte ganger i ansiktet.

Den groveste episoden skjedde i juni 2008.

Han skal ha tatt tak i skuldrene hennes, slått ansiktet hennes mot kanten av sofaen og tisset på henne. I retten forklarte samboeren at han holdt henne fast i sofaen i tre timer.

”Episoden er grov og har karakter av mishandling”, skriver dommeren i Nordhordland tingrett.

Samboere i tre måneder

Hun utviklet et forhold til mannen mens han satt inne og sonet en annen voldsdom på ett og et halvt år. I mars 2008 flyttet de sammen og to av hennes barn bodde også sammen med dem.

Samboerskapet varte ikke mer enn i tre måneder, før 52-åringen ble satt i varetekt. I den perioden hadde samboeren allerede blitt utsatt for volden og mishandlingen som han nå er dømt for.

I dommen er det nevnt at mannen har store problemer med rusing og å takle aggresjon og sinne. Dommen på ett år inkluderer resttiden han hadde igjen etter løslatelsen fra sin tidligere voldsdom.

” Retten er ikke i tvil om at dersom han ikke hadde blitt fengslet ville overgrepene fortsatt til han hadde blitt stoppet”, står det i dommen.