18 av de 20 elevene i klassen deres, 6a, er hjemme på grunn av influensa eller mistanke om svineinfluensa.

— Det er litt rart at alle sammen er borte.

Det er de enige om, de to sjetteklassingene Tiril Konow og Steffen Ditlef Søbstad.

For halv maskin

I begynnelsen av uken gikk alarmen på barneskolen i Stemmeveien. En lærer og en elev var syke med mistanke om svineinfluensa.

Elever med influensasymptomer ble bedt om å holde seg hjemme. Klasse 6a har gått for halv maskin i de siste dagene. Omtrent ti av 20 elever har vært borte. Etter at det onsdag ettermiddag ble klart at prøvene virkelig viste svineinfluensa både hos læreren og eleven som var syke i den aktuelle klassen, tok ikke skoleledelsen noen sjanser. Etter å ha konsultert smittevernoverlege Øystein Søbstad, ble syv som møtte opp på skolen i går morges med antydning til forkjølelse, sendt hjem.

Dermed var Tiril og Steffen alene igjen.

**Les også:

12 fastleger vil ikke gi vaksine**

Føre var

— Det er snakk om et føre var-prinsipp. Vi synes det er best å være på den sikre siden. Derfor ble også de som ikke hadde nevneverdige symptomer, sendt hjem, sier rektor Trude Halland Wedervang.

Tiril og Steffen tar situasjonen med fatning. Det ble en litt kaotisk skoledag for dem i går. Plutselig satt de alene igjen etter at ikke bare den faste læreren, men også alle klassekameratene var borte. Men de slipper å sitte alene i et digert og tomt klasserom. Til situasjonen har normalisert seg og klassekameratene er på plass igjen, får de følge undervisningen i parallellklassen 6b.

**BT-leder:

Kaos som fortjent**

— Det gjør ikke så mye, vi kjenner dem jo fra før, sier Tiril.

— Og nå kan vi bli enda bedre kjent med dem, sier Steffen.

Lærer Kristine Sandberg hadde også en merkelig dag i går.

— Situasjonen er uvanlig, men vi prøver å la undervisningen gå som normalt som mulig, sier hun.

Hun berømmer elevene sine for å være flinke til å følge opp smitterådene som er gitt.

— Alle passer på seg selv og hverandre, vasker hendene, bruker Antibac og er påpasselige når de nyser eller hoster, sier hun.

Ikke oversikt

Administrasjonssjef Torstein Johannessen i byrådsavdeling for skole og barnehager, sier at han ikke har oversikt over hvilke skoler og barnehager i Bergen kommune som er rammet.

— Vi fører ikke statistikk over årsaker til fravær, og har heller ikke fått meldinger som tyder på store problemer. Vår hovedanliggende er å sette inn ekstra ressurser på forebygging og følge smittevernoverlegens råd om at elever med influensasymptomer skal holde seg vekke fra skolen i minst syv dager, sier han.

**Les også:

Frykter årevis herjing med svineinfluensa**

Hva gjør du for å unngå svineinfluensa?