Tirsdag formiddag ble en 15 år gammel jente forsøkt dratt inn i en bil ved Straume i Fjell kommune. Politiet har ennå ikke gjort noen pågripelser i saken.

— Vi har fått inn flere titall tips fra publikum, men foreløpig har ikke tipsene ført til noe gjennombrudd i saken, sier politioverbetjent Thomas Sørensen.

Skolejenten har forklart at mannen tok kontakt med henne i Arefjordveien, før han fysisk prøvde å få henne inn i en hvit varebil. 15-åringen klarte å vri seg unna, og løp fra stedet.

- Har sikret spor

Mannen skal ifølge beskrivelsene være kraftig bygget, men ikke nødvendigvis tykk, og var iført sorte klær og sort lue. Han er oppgitt til å være over 175 cm høy.

Han skal ha snakket gebrokkent norsk.

Politiet håper gjerningsmannen kan bli avslørt ved hjelp av DNA.

— Vi har sikret oss biologisk materiale fra åstedet, og dette vil nå bli sendt inn til Folkehelseinstituttet for nærmere analyse. Så får vi se hva som eventuelt kommer derfra, sier Sørensen.

Gjennomgår bilder

Også i forrige uke fikk politiet melding om lignende hendelser, først på Ågotnes, så på Askøy.

Tirsdagens hendelse skiller seg imidlertid klart ut fra de andre.

— Den er mer konkret enn de to første. Det er vanskelig å forestille seg at gjerningsmannen i bilen hadde noe annet enn onde hensikter. I de andre hendelsene er det vanskelig bastant å skulle si at noe straffbart har skjedd, sier politioverbetjenten.

Politiet har såvidt startet det møysommelige arbeidet med å gjennomgå mobiltrafikk fra området, bomringpasseringer og overvåkingsbilder. Dette arbeidet vil trolig ta noe tid.

— I tillegg jobber vi fortsatt med å gjennomgå tips. Vi er fortsatt interessert i å komme i kontakt med eventuelle vitner eller andre som kan ha interessante opplysninger, sier Sørensen.

Rektor: Hent barna

Tirsdagens rundspørring i området ga ikke umiddelbare resultater.

Rektor Frode Monsen ved Danielsen skole oppfordret i går foreldre til å følge de minste barna til skolen.

— Vi har vært rundt i alle klasserom og informert elevene. Samtidig har vi bedt foreldre om å hente barneskoleelevene i dag. Ungdomsskoleelevene blir oppfordret til å gå sammen hjem fra skolen, sa Monsen.