Bergens Tidende har siste uken bedt leserne tipse om unge mennesker som vil nå langt på sitt felt. Til nå er rundt 150 kandidater foreslått.

En grovsortering av forslagene viser mange unge politikere eller samfunnsengasjerte mennesker, dessuten mange kulturarbeidere og unge som er iferd med å gjøre en karriere i næringslivet.

Litt tynnere er det på listen over unge forskere.

Men det er ikke for seint. BT tar imot forslag hele uken. Bruk skjemaet nederst i artikkelen, eller send epost til lovende@bt.no

Nyhetsredaktør Tor Olav Mørseth i BT sier dette om hvorfor mediehuset gjennomfører denne kåringen, som ble gjort første gang for åtte år siden.

— Det skjer mer på Vestlandet enn de fleste av oss er klare over. En rekke unge mennesker skaper fremtiden hver dag, og vi ønsker å vise frem disse – både for å gi de oppmerksomheten de fortjener og for å skape diskusjon om hvordan denne delen av landet bør se ut i fremtiden.

- Hvem ser vi etter?

Vi leter etter folkene som har vist at de har kraft i seg til å endre fremtiden gjennom å dra med seg andre. De som viser noe utover det som er vanlig, og gjør mer enn det som er forventet av dem, sier Mørseth.

De innkomne forslagene blir vurdert av en jury som består av Helge Thorbjørnsen, viserektor og forsker ved NHH, Hege Rødland, hodejeger hos Mercuri Urval, Kjetil Almenning, domkantor i Bergen og Lene Eltvik Vindfeld, redaktør i BT.