— Jeg var sikkert den eneste som var glad for at det regnet på nyttårsaften, sier Refsdal med et smil.

Elektrikeren var en av mange som deltok BTs gjettekonkurranse i desember. Vi oppfordret leserne til å tippe hvor mange millimeter nedbør som ville falle over Bergen i desember. Vinneren ble lovet et reisegavekort på 10.000 kroner.

Refsdal gjettet 498,5, mens det endelige tallet ble 498,4.

— Dette kom veldig overraskende. Jeg har fulgt med på søylediagrammene i avisen, og tenkte at vi sikkert ikke kom til å få mer enn 500. Men at jeg endte på 498,5 var helt tilfeldig, sier han.

Selv er Refsdal en ekte vestlending som ikke lar seg vippe av pinnen om det regner 60 døgn i strekk . Han innrømmer likevel at det er godt når solen kommer innimellom.

— Regn er jo ikke noe man liker, men det går greit. Jeg er ikke akkurat plaget av depresjoner på grunn av været. Det er fint å glede seg over de få soltimene vi tross alt har, sier han

Nå gleder elektrikeren seg til å reise bort fra regn og sur vind. Da bt.no besøkte han på arbeidsplassen på Flesland i dag hadde han enda ikke bestemt seg for turen skal gå, men det blir helt sikkert et varmt sted med lite regn.

— Forhåpentligvis blir det en liten ferieuke på senvinteren eller våren. Kanskje Tyrkia eller Gran Canaria. Der har jeg vært før, sier han.

Desember 2006 var vått, men ikke så vått som rekordåret 2004. Da falt det 568 millimeter nedbør over Bergen.

Fjoråret går heller ikke inn i historien som et av de våteste. 2511,2 millimeter er langt unna de 3055 millimeterne som falt i 2005.

Nedbørsrekorden fra 1967 står fremdeles med 3069 millimeter.

Arne Nilsen