Det skjedde etter at tinget vedtok ikke å dispensere fra det gjeldende regelverket om at de klubbene som kan møte med to representanter, må ha én av hvert kjønn.

Arna-Bjørnar og Fyllingen hadde sendt to menn til tinget, men de to Bergens-klubbene måtte begge finne seg i å miste den ene. Sammen med elleve andre måtte Vidar Rønhovde fra Arna-Bjørnar og Ove Helgesen fra Fyllingen fysisk forlate tingsalen og ta plass på observatørbenken. Tore Thorsen og Per-Ståle Theodorsen ble sittende som offisielle delegater for henholdsvis Arna-Bjørnar og Fyllingen.

— Mer flaut for NFF enn for oss, mente Vidar Rønhovde og Tore Thorsen.

— De burde ha opplyst om dette i den første innkallingen. Da påminnelsen kom en uke før tinget, var det for seint. Da var alle bestillinger gjort, sier Rønhovde.

— Tinget valgte å ta i bruk en regel som har vært gjeldende i norsk idrett lenge, men som ikke har vært praktisert. Da ble det slik, sier Norges Fotballforbunds informasjonssjef, Roger Solheim.

Han understreker at alle de berørte klubber på forhånd var blitt spesielt minnet om reglene for representasjon. De ble også informert om prosedyrene for å søke om dispensasjon.

— Notodden søkte og ble innvilget dispensasjon. Det er en klubb uten et eneste kvinnelig medlem, og da blir det vanskelig å møte med én representant av hvert kjønn, sier Solheim.

Klubbene i eliteserien for menn, toppserien for kvinner, 1. divisjon og 2. divisjon menn har anledning til å stille med to tingdelegater.

Arna-Bjørnar og Fyllingen var for så vidt i godt selskap. Toppklubbene Asker, Bodø/Glimt, Fredrikstad og Vålerenga hadde alle det til felles at de stilte med to menn hver. Det samme gjorde Odd, Pors, Haugesund, Hønefoss, Eidsvold Turn, Fart og Skarp.

— Vi har lært en lekse og vil nok stille med én mann og én kvinne neste gang, sier Raymond Johansen, leder i sportslig utvalg i Vålerenga - og statssekretær i Utenriksdepartementet.