• Det burde vært bedre forbindelse mellom øst og vest, enn dette, sier Jan Stangeland i Haukelitunnelen.

Skihelgen endte i timevis med venting på kolonne i Haukelitunnelen, for familien fra Stavanger. Det er uvær som gjør det nødvendig med kolonnekjøring.

— Det er rundt 300 biler i tunnelen. Mye hyttefolk, men også trailere. Alle skal vestover, sier Jan Stangeland.

Familien har ventet siden 17-tiden, og regner med at det fortsatt gjenstår noen timer.

Folkevandring

— Ryktene sier at de skal øke antall biler fra 20 til 80 pr. kolonne. Det går ca. 20 biler på 100 meter, og vi står ca. 1400 meter fra tunnelåpningen, sier Stangeland.

— Hva gjør dere for å få ventetiden til å gå?

— Det er nesten folkevandring gjennom tunnelen. Det er ikke noe do her, og vi er en hel gjeng med jenter i bilen, så det tar sin tid. Vi har pratet med mange nye folk, sier Stangeland.

Et av temaene har vært politikk.

— I dagens moderne samfunn, burde vi hatt en vei som forbandt øst og vest på en helt annen måte, sier Stangeland.

— Miljømessig vet vi at når du er oppe i 1000 meter og så skal ned i Røldal og opp igjen på 1000 meter, er det ikke bra, sier Stangeland.

Han mener at både tidsmessig, sikkerhetsmessig og miljømessig burde det velges en ny trasé med innslag fra Seljestad og som kom ut ved Vågslid.

Ikke bedring i sikte

Veitrafikksentralen opplyser at det vil bli kolonnekjøring utover kvelden og natten, så lenge været tillater det.

— Det har vært prøvd å kjøre større kolonner for å få tømt tunnelen, men det er væravhengig, sier vaktoperatør Kjersti Hovemoen.

— Det er ikke noe bedring i sikte når det gjelder været, men det blir kjørt kolonne så lenge det er mulig, sier Hovemoen.