Tom Finsås snakker så lavt at man nesten ikke hører hva han sier. Han har dobbeltsidig lungebetennelse og farlig høyt blodtrykk. I 15.00-tiden bestemte fastlegen at han skulle på sykehus i all hast. Syv timer senere satt Finsås fremdeles på akuttmottaket i en rullestol. Han har ikke fått medisinsk tilsyn.

— Vi har ikke fått noe informasjon. Vi bare venter og venter, sier Tom Finsås.

Opprørt

På korridoren er flere pasienter og pårørende opprørt over behandlingen de får.

— Det er ikke vann her engang. Og de stakkarene som jobber her har det så travelt at de ikke har tid til å finne verken vann eller beger, sier Anita Finsås. I gangen står en eldre mann. Han vurderer å gå hjem, men velger å vente enda litt lenger.

Det er heller ikke mat å få kjøpt i kantinen.

— Vi har vært her i mange timer. Jeg ville kjøpe litt mat, men det var tomt i automaten. De sa at det var et firma som hadde ansvaret for å fylle den opp. Det eneste vi kan spise er godteri, sier Anita Buen. Hun karakteriserer seg selv som heldig. Hun har bare ventet tre timer.

Syk trilles på dostol

— Det er mange som trenger rullestol. Min mann er for svak til å stå. Men det finnes ikke rullestoler her. For litt siden så jeg en kvinne med tydelige smerter i foten. Hun kom rullende på en dostol, sier Anita Finsås.

— Et annet problem er kulden. Det var så kaldt da vi kom at folk satt og hutret og frøs. Jeg gikk bort og skrudde opp termostaten. Nå er det mer levelig her, sier Anita Buen.

Begge kvinnene er opprørte over det de mener er uakseptabel behandling.

— På akuttmottaket kommer alvorlig syke mennesker. Vi er ikke ute etter de som jobber her. De har det så travelt og gjør så godt de kan. Det er systemet det er noe galt med. Når vi kan sitte her i syv timer uten noen form for informasjon eller medisinsk behandling, er det noe alvorlig galt, sier Finsås til BT.

«HÅPLØST»: - Vi får ikke noe informasjon eller medisinsk behandling. Vi bare venter og venter, sier Tom Finsås. Han har dobbeltsidig lungebetennelse og farlig høyt blodtrykk. Da BT traff ham, hadde han ventet i syv timer på akuttmottaket. Til høyre Anita Finsås. Anita Buen sitter i midten.<p/> FOTO: TOR HØVIK