Hvordan det verdenskjente magasinet Time har fått rede på spisestedet/puben Pingvinen i Bergen er ikke godt å vite, men magasinets utsendte Krista Mahr har åpenbart funnet veien til det upretensiøse utestedet i Vaskerelven.

I hvert fall skryter hun begeistret over tradisjonskosten og vintage-møbleringen (les Fretex-møbler) i siste utgave av magasinet, som under den faste vignetten «Global adviser» tar for seg ett spisested i hvert nummer.

Se også: btv-innslag!

Det er den nostalgiske, heilnorske menyen på gastropuben (Times betegnelse) som fremheves i magasinet.

For på Pingvinen går det i norske, velkjente klassikere — for eksempel kjøttkaker, lapskaus og fiskegrateng. Og ikke minst raspeball på torsdagene, servert med kefirmelk om man vil.

Vestlandsmat

«Pingvinen minner nordmenn om hva god smak var, og fremdeles er» slår Times matskribent fast, og forteller om hvordan både lokale innbyggere og turister finner veien til Pingvinen, og skyller rause porsjoner mat ned med det lokale ølet.

Magasinet gir også leserne en smule norsk mathistorie, og forteller om hvordan nordmenn, før oljen gjorde oss rike, overlevde lange, tøffe vintre på saltet mat.

Pingvinen har eksistert i 13 måneder og drives av samme vennegjengen som også driver Café Opera på Engen og Kafé Kippers på Verftet, og som kaller seg Engen-gruppen.

— Omtalen er veldig hyggelig. På de andre kaféene våre serverer vi mat fra alle verdensdeler, så da vi etablerte Pinvinen ville vi tilby bergenserne ekte vestlandsk mat slik våre mødre og bestemødre laget den, sier Atle Teige i Engen-gruppen.

Bestillinger fra utlandet

Pingvinen har allerede begynt å få internett-bestillinger både fra nordmenn og andre rundt i verden på bakgrunn av Time-anbefalingen.

— Alle hyggelige mennesker er velkommen. Men det er kjernepublikummet vårt vi vil passe på, poengterer Teige, og fremhever trivsel og hygge for både gjester og ansatte som kjernen i Pingvinens konsept.

Denne utgaven av Time er for øvrig en dobbeltutgave som tar for seg global oppvarming. Og hva pryder forsiden? Jo da, på et smeltende isfjell - en enslig pingvin.

Faksimile fra siste utgave av Time Magazine.