Den draps— og overgrepstiltalte 24-åringen Steven Dan Danielsen har hele tiden nektet for å ha noe som helst å gjøre med forsøket på å rane Pluto-kiosken i Ålesund, som skjedde cirka en time før drapet.

I avhør har han sagt at han heller ville ranet en bank eller en gullsmed - hvis han først skulle rane noe.

Beslagla pistolkopi

I retten i dag kom det frem at det - etter pågripelsen av Danielsen - ble gjort beslag av en pistolkopi type Clock hjemme hos ham.

I avhør 18. september i fjor ble 24-åringen konfrontert med dette. Han fastholdt da at han ikke har noe med dette ranet å gjøre.

Da blir Danielsen vist tre bilder. Det ene viser pistolen beslaglagt hjemme hos ham, i et skap. Avhøreren påpeker overfor 24-åringen at magasinet mangler.

— Det kan ikke stemme, svarer 24-åringen.

Så blir han vist flere bilder. Det neste bildet er fra åstedet der Anja Weløy Aarseth ble drept. I gresset der ble det funnet et pistolmagasin - også det type Clock. På dette tidspunktet er magasinet og pistolen hos Kriminalpolitisentralen for å finne ut om de hører sammen.

— jeg skjønner ingenting. Jeg hadde ikke med meg flere gjenstander til dit, sier Danielsen i avhøret.

Ordknapp

Aktor i saken, statsadvokat Ingrid Thorn Nordheim, vil på dette stadiet i rettssaken kke si noe ytterligere om pistol- og magasinbeviset.

— Men det viser jo en mulig kobling mellom ransforsøket og drapet, og ikke minst tiltalte sin rolle oppi alt, sier hun.

I avhøret i september kommenterte Danielsen bildene slik:

— Ja, det er jo ingen som vet hva som har skjedd. Det kan like godt være Mr X eller politiet som har ordnet dette.

FUNNET PÅ DRAPSSTEDET: På Akslafjellet, der Anja Weløy Aarseth ble drept, fant kriminalteknikerne et magasin merket Clock.
Ørjan Torheim