En 25 år gammel mann er tiltalt for voldtektsforsøk etter en hendelse i Øysteins gate i sentrum natt til 13. Juli i år.

— «Slipp meg. Slipp meg. Slipp meg», det var det første jeg skrek. Jeg prøvde å slå ham for å komme meg løs. Jeg ble så sint, men han var så mye sterkere enn meg. Det var da jeg ropte om hjelp, fortalte den 30 år gamle kvinnen til bt.no dagen etter episoden.

Kvinnen var på vei hjem fra et nachspiel klokken fire om natten da en mann kom bakfra og tok tak i henne.

Avverget da personer kom til

Ifølge tiltalen skal mannen ha holdt henne fast, skubbet henne overrende og lagt seg oppå henne. Han forsøkte å dra av kvinnen klærne mens han befølte henne.

— Han holdt meg fast og sa: «Du liker det hardt og du skal få det hardt». Jeg husker at jeg kjempet for å komme meg løs. Jeg ropte «Nei, nei, nei» til alt han sa, og gjorde det klart at han skulle komme seg langt vekk, sa kvinnen til bt.no.

Angrepet ble avverget da to beboere i gaten hørte skrikene fra kvinnen kom løpende til. Gjerningsmannen la på sprang, men ble innhentet i Olav Kyrres gate, hvor han ble fast nede til politiet kom. Eirik Løkke (30) og Øyvind O. Olufsen (29), som innhentet mannen, fikk ros av politiet for innsatsen.

Erkjenner ikke straffskyld

Mannen ble deretter varetektsfengslet fordi Bergen tingrett fryktet at mannen vil forsøke å unndra seg straffeforfølgelse.

Mannens forsvar, Gisle Didriksen, har tidligere uttalt at 25-åringen ikke erkjenner straffskyld.

I politiavhør har mannen forklart at han ikke husker hva som skjedde den aktuelle natten. Han har fortalt at han og en kamerat hadde drukket mye alkohol tidligere på kvelden. Det siste mannen sier han husker er at han var på et utested i Bergen.

Tidligere straffedømt

Den somaliske 25-åringen er tidligere dømt for blant annet trusler og narkotikaforbrytelser.

Som 20-åring innrømmet han i Sunnhordland tingrett at han var avhengig av narkotika. Men da han i fjor ble dømt for trusler, heleri og besittelse av narkotika i Oslo tingrett, hevdet han at han var blitt rusfri.