Nå har Statsadvokatene i Hordaland tatt ut tiltale mot dem. De er 22 og 19 år. 22-åringen er også tiltalt for å ha voldtatt en kvinne i en leilighet i Bergen for snart to år siden. Dette skal ha skjedd etter en fest. Kvinnen skal ha sovet under voldtekten.

Da hun våknet, skal han ha tatt kveletak på henne om han ikke fikk fortsette.

— Dette er en svært alvorlig sak, sier konstituert statsadvokat Rudolf Christoffersen.

- Skulle «fucke dem opp»

De tiltalte er henholdsvis 22 og 19 år. Ifølge tiltalen tok de seg inn i en leilighet i Årstad bydel på ettermiddagen 28. desember 2012. Til stede var det seks andre personer, men det skal ikke ha skremt de to.

19-åringen skal ha sagt at de som var i leiligheten skyldte ham 1600 kroner. Om de ikke betalte, skulle dette få «konsekvenser» og han skulle «fucke dem opp». Han skal også ha truet med å tenne på bilen til den ene som var til stede.

Dagen etter skal de ha kommet tilbake til adressen og forlangt å få pengene. Ifølge tiltalen sa de at de ville «hente folk som skulle ta dem» hvis de ikke betalte. En av de tilstedeværende gikk til en minibank og tok ut 1600 kroner.

De to forlot leiligheten, men skal ha returnert like etterpå.

- «Du har anmeldt meg...»

19-åringen skal ha vist frem et elektrosjokkvåpen og uttalt at «nå kødder vi ikke, nå er det alvor».

— De som har vært utsatt for dette, opplever nok truslene svært alvorlige, sier Christoffersen.

23. januar i år skal 19-åringen ha returnert til adressen og uttalt til en beboer at «du har anmeldt meg til politiet, jeg skal fucke opp deg og hele leiligheten din», ifølge tiltalen. En time etter dette skal de ha kommet med flere trusler mot de involverte fra ransepisodene i desember.

De er dermed tiltalt for å ha kommet med trusler mot aktører i rettsvesenet.

«Omplassere trynet»

19-åringen er også tiltalt for vold mot en miljøarbeider. Han skal ha presset den andre opp mot veggen og grepet tak i halsen hans, slik at miljøarbeideren ikke fikk puste. Miljøarbeideren skal også ha blitt sparket og slått, slik at han fikk kutt over øyet.

22-åringen er også tiltalt for å ha truet en annen miljøarbeider etter at hun skal ha nektet ham penger til et kontantkort.

Han skal ha sagt at han «skulle fucke opp trynene deres», omplassere trynet hennes» og at han «skulle finne hotellrommet hennes og stå på rommet midt på natten når hun minst ventet det.

— Jeg ønsker ikke å kommentere tiltalen, sier 22-åringens forsvarer.

Det har ikke lyktes BT å få kommentar fra forsvareren til 19-åringen.