Mandag må den nå 27 år gamle mannen møte i Bergen tingrett, tiltalt for utuktig omgang med et barn under 14 år.

Den 12 år gamle jenten var med på flere fritidsaktiviteter i samme miljø som den da 25 år gamle mannen. I september 1999 skal hun ha vært på besøk i en leilighet 25-åringen disponerte. Jenten har forklart at hun var der for å se video med 25-åringen, men besøket skal ha endt med at han gjennomførte samleieliknende handlinger med 12-åringen.

— Min klient nekter for at jenten har vært hjemme i leiligheten hans. Han sier at jenten ble forelsket i ham, men at han avviste henne, sier mannens forsvarer, advokat Aage Mjeldheim. 12-åringen ble medisinsk undersøkt ved Haukeland sykehus da det påståtte overgrepet ble anmeldt. Etter det Bergens Tidende kjenner til, viser undersøkelsen at hun har skader som kan tyde på forsøk på penetrering.

— Etter mitt syn svekker undersøkelsen saken mot min klient, sier Mjeldheim.

Da saken ble anmeldt, ble 25-åringens leilighet ransaket, men etter at 12-åringen pekte ut en annen leilighet da politiet tok henne med på en kjøretur i området, ble også denne leiligheten ransaket. Mannen har ifølge politiet tilgang til boligen som sist ble ransaket, uten at den tilhører noen i hans slekt eller familie.