PÅL ANDREAS MÆLAND

ROY HILMAR SVENDSEN

Rønnestad ble skutt og drept i parkeringshuset om morgenen 4. mars, like før hun skulle møte eks-mannen i en rettssak.

Tiltalen går ut på at eks-mannen skal ha rettet et skytevåpen mot Rønnestad og avfyrt fire skudd som traff henne i ryggen, siden og brystet, slik at hun etter kort tid døde.

Drapet bar preg av å være en ren henrettelse. Drapsvåpenet er ennå ikke funnet. Den 39 år gamle marineoffiseren, som var permittert fra forsvaret etter fleire personalsaker, ble pågrepet i Aurland få timer etter drapet. Da hadde han ein parkeringsbillett frå drapsstedet i lommen, stemplet inn få minutter før drapet. På framskjermen til bilen han kjørte, fant politiet blod fra drapsofferet. Vitner har også observert en bil lik tiltaltes kjøre ut av parkeringshuset i stor fart like etter drapet.

39-åringen hevder likevel konsekvent at han ikke var i parkeringshuset da drapet skjedde, men Bergen tingrett har i fengslignskjennelser bemerket at det er «vanskelig å forstå at siktede benekter at han er skyldig etter siktelsen».

Rettspsykiatere har konkludert med at marineoffiseren er tilregnelig og kan straffes, men har funnet både paranoide og kverulantiske trekk hos mannen. For kort tid siden sparket 39-åringen kjendisadvokaten Brynjar Meling som sin forsvarer, og hyret istedet inn Harald Stabell.

39-åringen avslo da å kommentere forsvarerbyttet overfor BT, men bedyret nok en gang sin uskyld:

— Jeg ønsker ikke å kommentere Meling sitt arbeid p.t., da jeg ikke synes det riktig i forhold til faktum i saken, at jeg ikke drepte avdøde og heller ikke var på åstedet, skrev marineoffiseren i en faks til BT.

Den nå drapstiltalte 39-åringen har forlengst varslet at han vil kreve omsorgs- og foreldrerett for parets to barn.

Rettssaken mot 39-åringen er i Bergen Tingrett berammet til november i år.

ÅSTEDET: Her i parkeringshuset CityPark ble Ingse Merete Rønnestad skutt og drept.
ARKIV: FRED IVAR UTSI KLEMETSEN