34-åringen er tiltalt for overlagt drap under særdeles skjerpende omstendigheter.

21 års fengsel? Av tiltalen statsadvokaten nå har tatt ut, går det også frem at mannen skal ha tatt kvelertak på den lille jenten — og truet både henne og drapsofferets datter på livet før voldtekten. 34-åringen skal ha sagt at han ville drepe dem hvis de ikke var stille.

Datteren til drapsofferet skal ha vært til stede i samme seng som overgrepet skal ha skjedd.

Ifølge tiltalen skal 34-åringen ha knivstukket Ingvild Myking flere ganger mens hun hvilte eller sov. Den ti år gamle datteren var tilstede i huset og så at moren lå blodig og livløs på sofaen.

Statsadvokaten varsler at det vil bli lagt ned påstand om forvaring med en tidsramme på 21 år.

Sliter med motivet

Politiet har slitt med å komme til bunns i motivet for ugjerningen.

— Vi har ikke fått ut det vi ville ønske om mulig motiv, har politiinspektør Svein Erik Krogvold tidligere sagt til bt.no.

Politiets største problem er at den drapssiktede 34-åringen hele tiden har nektet å la seg avhøre.

— For de pårørende er det en ekstrabelastning å ikke vite hva som er motivet for den grufulle handlingen, sier bistandsadvokat Beate Hamre.

— De har det tungt, det plager dem å ikke vite. Familien har et sterkt håp om at den siktede vil forklare seg, slik at de kan få svar på de mange spørsmålene de har, sier Hamre.

Rømte

Tidligere i høst ble 34-åringen erklært som strafferettslig tilregnelig.

Rapporten som rettspsykiatere har skrevet, slår fast at mannen kan straffes med fengselsstraff.

Mannen rømte 18. juli fra Sandviken sykehus. Dersom mannen hadde vært strafferettslig utilregnelig, kunne han bare blitt dømt til psykiatrisk behandling.

Privat
Odd Mehus