Den svært alvorlige straffesaken mot 31-åringen fra Bergen begynner i byretten tirsdag.

Taxisjåføren må svare for tre grove voldtektekter, utuktig omgang med mindreårige og voldsbruk mot to kvinnelige familiemedlemmer og en av sine eks-kjærester.

Sterke reaksjoner

Taxisjåføren ble pågrepet i juli, siktet for å ha voldtatt en kvinnelig passasjer. Da mannen ble varetektsfengslet, kom det frem at han var straffedømt fire ganger tidligere, tiltalt for voldtekt og siktet for flere voldsovergrep mot kvinner. Det vakte sterke reaksjoner at politiet til tross for dette hadde gitt mannen drosjeløyve, og politiet tok i ettertid selvkritikk på at de ikke hadde beslaglagt mannens kjøreseddel på et tidligere tidspunkt.

Truet med voldsdom

31-åringen skal ha nektet å kjøre en ung, kvinnelig passasjer hjem, og isteden kjørt henne til et avsidesliggende sted der han skal ha voldtatt henne. Sjåføren skal ha truet kvinnen med at "han var dømt for vold" og at "politiet betraktet ham som en farlig person", noe som gjorde henne så redd at hun ikke våget å gjøre motstand.

Taxisjåføren har erkjent at han hadde sex med den unge kvinnen, men hevder at dette skjedde frivillig.

Da sjåføren ble pågrepet for dette forholdet, var han allerede tiltalt for å ha voldtatt en eks-kjæreste i en leilighet i Bergens-distriktet i 1999. 31-åringen skal ha revet av kvinnen klærne, og tvunget seg til samleie med henne til tross for hennes protester. 31-åringen har et barn med denne kvinnen.

Utukt

Etterforskningen av mannen førte også til at han ble tiltalt for å ha voldtatt en annen eks-kjæreste gjentatte ganger. Denne jenten var under 16 år gammel da flere av voldtektene skal ha skjedd, og mannen er derfor tiltalt for utuktig omgang med en mindreårig. Tiltalte var 23-24 år gammel på denne tiden. Ifølge tiltalen tok han gjentatte ganger kvelertak på den unge jenten, slo henne og holdt henne fast for å tvinge seg til sex med henne. 31-åringen erkjenner å ha hatt seksuell omgang med kvinnene, men nekter for å ha voldtatt dem.

Grov vold

En annen eks-kjæreste, som 31-åringen også har barn med, skal gjentatte ganger ha blitt utsatt for grov vold av 31-åringen. Han er tiltalt for å ha slått henne, dratt henne etter håret, sparket og skallet henne og tatt kvelertak på henne. I juni 1999 skal mannen ha brukt vold mot sin niese for å rane til seg hennes armbåndsur. 31-åringen er også tiltalt for å ha slått til sin mor med knyttet hånd. 31-åringen har sittet i varetekt siden juli i år. Det er satt av fire dager til rettssaken mot ham. De seks fornærmede kvinnene skal alle vitne mot mannen, og det er tatt forbehold om å kreve erstatning til flere av dem.