I januar må 20-åringen svare for den lange tiltalen, som beskriver ulike typer overgrep mot ni ulike jenter, alle under 16 år.

I tillegg skal han ha truet en av dem og hennes mor etter at moren hadde anmeldt ham for seksuell omgang med datteren. Han truet med å sende folk som skulle ta et oppgjør med dem. «... di kommer seriøst til å skamfare dokkar begge to så jævlig att dokkar ikke kjenner hverandre ijenn etterpå» skal han blant annet ha skrevet på Nettby.no og via sms.

Vil erkjenne

— Min klient har erkjent stort sett hele tiltalen og hadde ønsket å få dette som en tilståelsesdom. Denne saken kunne ha vært avgjort på et langt tidligere tidspunkt, sier hans forsvarer Jørgen Riple.

Overgrepene skal ha skjedd fra rundt våren 2007 og frem til våren og sommeren 2008. Han er tiltalt for seksuell omgang med barn under 16 år. Dette gjelder fem jenter. Han er tiltalt for seksuell handling med barn under 16 år. Dette gjelder en jente.

Mot tre jenter skal han ifølge tiltalen ha utvist krenkende eller uanstendig atferd. Han ba blant annet om at en av dem skulle kle av seg på webkamera.

Les: Jente (16) fornærmet i tre overgrepssaker

- Syndebukk

Saken har så mange fornærmede at den vekker oppsikt.

— Min klient føler at han er blitt syndebukk for politiet i hans lokalsamfunn. Han han vært en del av et større miljø, men politiet har konsentrert seg bare om han, sier Riple.

20-åringen har sitter i varetekt siden juni i sommer.

Han risikerer fengsel i ett til to år dersom han blir kjent skyldig etter tiltalen. Den omfatter også trusler, vold og kjøring uten førerkortet. I tillegg skal han ha forsøkt å få familien til å smugle ut et brev fra fengselet til en jente, selv om han hadde besøksforbud. Han ble oppdaget på vei til besøksrommet.

Bistandsadvokatene har bebudet at de vil kreve oppreisningserstatning til flere av jentene.