Tiltalte nekter alt, og forsvareren mener de pedofile lystene kun er «et rusrelatert problem». Den 41 år gamle bergenseren er dømt to ganger tidligere for sexovergrep mot barn. Hans forrige dom, fra 1999, lød på fengsel i to og et halvt år.

2. september må 41-åringen møte i Bergen tingrett igjen. Han er denne gangen tiltalt for overgrep mot to overgrep mot to forskjellige jenter. Det eldste forholdet er fra 1996, hvor mannen er mistenkt for å ha hatt kjønnslig kontakt med en jente som den gang bare var syv år gammel. Jenten var på overnattingsbesøk hos siktede og hans sønn da overgrepet skal ha funnet sted.

I fjor skal tiltalte også ha forgrepet seg på ekskjærestens datter, som den gang bare var ni år gammel. Forholdet skal ha funnet sted en helg den tiltalte 41-åringen lå over hos dem i en leilighet i Oslo.

Tiltalte erkjenner ikke straffskyld for noen av forholdene.

Konstituert statsadvokat Gunnar Fløystad har varslet at påtalemyndigheten vil be om at mannen dømmes til forvaring i inntil åtte år, fordi politiet tror mannen vil forgripe seg på barn igjen.

ý Min klient sier at han ikke gjort noe av det han er tiltalt for, sier advokat Kim Gerdts, som er forsvarer for 41-åringen

Gerdts avviser fullstendig at tiltalte skal begå nye overgrep.

ý De pedofile lystene hans har vært et rusrelatert problem. Forholdene tiltalte tidligere er dømt for, har skjedd i amfetaminrus. Nå er han rusfri, og så lenge han har kontroll over rusproblemene sine, er det ingen fare for gjentakelse, mener Gerdts, som vil legge ned påstand om full frifinnelse når rettssaken starter i Bergen tingrett 2. september.