42-åringen ble pågrepet hjemme hos seg selv i en av Bergens omegnskommuner i juni i fjor. Mannen er nå tiltalt for overgrep mot mindreårige jenter på internett.

Ifølge tiltalen skal mannen ved flere anledningar ha fått tre unge jenter til å kle av seg foran webkamera, mens han så på. Han skal også ha fått jentene til å utføre seksuelle handlinger. Dette skal ha skjedd i 2005 og 2006.

Sex-meldinger

Mannen er også tiltalt for å ha skrevet gjentatte meldinger med seksuelt innhold til flere jenter under den seksuelle lavalder. I meldingene skal han ha oppfordret jentene til å kle seg av seg webkamera og utføre seksuelle handlinger, mens han instruerte dem. Han skal også ha eksponert seg selv uten klær overfor jentene via webkamera.

42-åringen er også tiltalt for å ha produsert fremstillinger av seksuelle overgrep mot barn, og for å ha overlatt dette til andre. Politiet fant barneporno på pc-en til mannen da han ble pågrepet.

Selv har 42-åringen tidligere hevdet at han ikke var klar over at jentene var under 16 år gamle.

Erkjenner delvis straffskyld

– Han er delvis kjent med tiltalen. I tidligere forklaringer, både overfor politi og i fengslingsmøter, har han erkjent straffskyld for deler av tiltalen. Jeg vil ikke spesifisere hvilke deler det gjelder; det tar jeg i retten, sier forsvarer for 42-åringen, advokat Paal Berg Helland.

Det er Det nasjonale statsadvokatembetet i Oslo som har tatt ut tiltalen.

– Denne saken gjelder tre unge jenter som er forledet til å utlevere seg ganske intenst og ganske intimt, sier Marit Bakkevig ved Det nasjonale statsadvokatembetet.

Hun tok ut tiltalen mot 42-åringen sist uke, og skal også føre saken for påtalemakten når den kommer opp i Nordhordland tingrett i juni.

– Dette er en svært alvorlig sak sett fra vår side, sier Bakkevig.

Operasjon Buddy

42-åringen er den femte og siste mannen som skal for retten i det samme sakskomplekset. Han ble avslørt gjennom Operasjon «Buddy».

«Buddy»-aksjonen startet i mars 2007, da en 16 år gammel jente i Kristiansand anmeldte en mann i 30-årene for voldtekt. Gjerningsmannen ble pågrepet og datamaskinen beslaglagt. Der fant politiet flere tusen bilder av unge jenter som poserte nakne foran webkamera.

Ifølge Kripos sine nettsider ble det funnet bevis for at han hadde utvekslet overgrepsbilder med andre personer som kunne mistenkes for seksuelle overgrep mot jenter under 16 år. Jentene bodde spredt over hele Norge, og en omfattende etterforsking ble igangsatt. Jenter over hele landet ble avhørt om deres kontakt med gjerningsmannen.

Etterforskningen har ført til at flere enn 40 jenter er identifisert.