Statsadvokatene i Hordaland tok like før helgen ut tiltale i saken.

59 år gamle Tore Salomonsen ble drept med kniv i Michael Krohns gate 14. mai i fjor. Han etterlot seg voksne barn.

Tiltalte, en 57-åring, har beskrevet drapsofferet som sin beste venn.

FÅR HJELP: Her blir en av de skadde fraktet bort 14. mai i fjor. ARKIVFOTO: ODD NERBØ
ODD NERBØ

I det første fengslingsmøtet, to dager etter drapet, omtalte tiltalte det som «uforståelig» at han skulle ha drept bestevennen.57-åringen skal ha kommet inn i leiligheten til 59-åringen og to andre menn mens de så en VM-kamp i ishockey på TV. Han skal ha blitt bedt om å gå, men kom tilbake igjen med en kniv. Da ble det et basketak med alle mennene involvert.

To timer etter pågripelsen hadde 57-åringen en promille på 1,85.

— Han husker ingenting av denne hendelsen, sa mannens forsvarer, advokat Jostein Alvheim, til BT i januar.

BT har ikke fått tak i Alvheim mandag.

Døde samme kveld

— Det var gode tekniske bevis i saken, flere vitner på stedet og vi har funnet drapsvåpenet. Sånn sett har det ikke vært noen krevende etterforskning, sier statsadvokat Benedikte Hordnes. Hun har tatt ut tiltalen og skal etter planen også aktorere saken når den kommer opp for Bergen tingrett.

Politiet beslagla flere kniver etter drapet, blant annet en som kunne stemme med vitneopplysninger om at tiltalte brukte en såkalt Rambo-kniv.

Av den ferske tiltalen går det frem at drapsofferet ble stukket eller skåret «i halsen, i brystet og i hendene med kniv».

Han husker ingenting av denne hendelsen

Jostein Alvheim, forsvarer, til BT i januar

Ett eller flere av stikkene traff de store blodårene i halsen. 59-åringen ble erklært død samme kveld som knivstikkingen skjedde.

Tiltalen omfatter også to andre voldsepisoder som skjedde samtidig med den fatale knivstikkingen.

To andre menn, den gangen 50 og 61 år, måtte også fraktes til Haukeland sykehus med lettere skader.

Den ene av mennene klarte å parere et knivstikk - og slo tiltalte i hodet med en vannmugge. Tiltalen mot 57-åringen på dette punktet gjelder forsøk på legemsbeskadigelse.

De andre mannen ble slått i hodet av tiltalte med en kaffekolbe. Han ble også rispet i brystet «med kniv eller annen skarp gjenstand».

Elleve dager før drapet skal 57-åringen også ha oppsøkt den ene av de to mennene som ble skadet i knivstikkingen. Ifølge tiltalen hev eller slo han da et glassaskebeger i ansiktet på mannen, og slo ham flere ganger i ansiktet. Mannen fikk da flere kutt i ansiktet, blant annet et fem centimeter langt kutt i hodebunnen.

Tilregnelig

Den nå tiltalte 57-åringen har sittet i varetekt siden drapet for ganske nøyaktig ett år siden.

I november i fjor ble han erklært tilregnelig av rettspsykiatere.

Overfor BT i januar sa forsvarer Alvheim at den nå tiltalte 57-åringen har hatt et kronisk alkoholproblem, og at han tidligere har fått behandling mot alvorlig psykisk sykdom.

Rettssaken er foreløpig ikke berammet, men statsadvokat Benedicte Hordnes antar saken kan starte i august eller september.