Bare siden i sommer skal 34-åringen ha voldtatt en ung jente, banket opp en mann som senere døde av voldsskader, og ha vært involvert i trusler fra en advokat mot et familiemedlem.

Konstituert statsadvokat Jarle Golten Smørdal har tatt forbehold om å legge ned påstand om forvaring i inntil ti år for den tidligere voldsdømte mannen.

Siden juni skal 34-åringen ha vært involvert i følgende saker:

  • Hybelleilighet i Laksevåg, juni 2002: 34-åringen skal ha slått en ung jente i hodet flere ganger, og truet henne til å onanere foran ham. 34-åringen er tiltalt for voldtekt av jenten og grov vold mot henne.
  • Hybelleilighet, Laksevåg, samme dag: Etter den påståtte voldtekten, løp jenten inn på nabohybelen. Umiddelbart etterpå skal 34-åringen ha truet en mann som befant seg på nabohybelen med at 34-åringen «ville sende folk på ham» hvis vitnet fortalte at 34-åringen hadde vært der.
  • Bergen sentrum, august 2002: 34-åringen skal ha banket opp en 29 år gammel kroppsbygger som ble funnet død halvannet døgn senere. 29-åringen ble banket opp tre ganger i løpet av de to siste døgnene han levde. Påtalemyndigheten mener 34-åringen sto bak den andre av de tre voldsangrepene mot 29-åringen, men at volden 34-åringen påførte 29-åringen ikke var årsaken til at han døde.
  • Bolig, Bergen, september 2002: 34-åringen skal ha blitt brukt som et «trusselredskap» av sin tidligere forsvarer. Advokaten var i en konflikt med et familiemedlem, og tilkalte 34-åringen for «å roe ned situasjonen». Advokaten er siktet for trusler etter denne episoden.

34-åringen er ikke siktet for noe kriminelt i forbindelse med det nattlige besøket hos advokaten.

Rettssaken mot 34-åringen skal opp i Bergen tingrett i januar. Han sitter nå i varetekt, og kommer trolig til å bli sittende fengslet frem til rettssaken.