Nå er han tiltalt for drapsforsøk.

Riksadvokaten mener 20-åringen og en Arna-mann (22) sammen hadde planlagt å rane 200 gram hasj fra en jevnaldrende mann fra Åsane.

Utstyrt med en avsagd hagle skal 20-åringen ha avtalt å møte ransofferet på en parkeringsplass på Nyborg i Åsane 1. nyttårsdag. Etterforskerne mener ransofferet ble lurt til å tro at de ville kjøpe hasj av ham.

Tør ikke pille ut haglskudd

I stedet skal 20-åringen ha trukket frem haglen og forsøkt å true til seg narkotikaen. Da offeret nektet, skal 20-åringen ifølge tiltalen ha forsøkt å drepe ham med et haglskudd. Deretter tok de med seg hasjen som skuddofferet kastet fra seg da han ble truffet.

— Skuddet rev av nerver og sener, og beinet i overarmen knakk. Røntgen viser at det fortsatt er haglskudd i hele overarmen min, men legene tør ikke pille dem ut av frykt for å ødelegge mer, fortalte skuddofferet BT i februar.

Haglskuddet ødela nesten fullstendig bicepsen hans, og han kan fortsatt ikke bruke den høyre hånden.

De alvorlige skadene har gjort at Riksadvokaten har tiltalt Arna-mannen politiet mener var med på å planla ranet etter samme paragraf som Nokas-ranerne.

Ransbestemmelsen har en strafferamme på 21 år fengsel, og brukes når ransofferet dør eller får «betydelig skade på legeme eller helse».

- Ran som gikk galt

Etter ranet skal 20-åringen ha dratt hjem til den medtiltalte Arna-mannen.

Der var de da haglen skal ha gått av ved et uhell. Skuddet skal ha vært nær å treffe Arna-mannen. 20-åringen er derfor også tiltalt for uforsiktig omgang med våpen.

I tillegg til å være tiltalt for medvirkning til ranet, må Arna-mannen i retten svare for at han skal ha hjulpet 20-åringen med å gjemme ransvåpen og narkotika.

— Drapstiltalen kom ikke overraskende. Men jeg merker meg at han ikke er tiltalt etter den strengeste drapstiltalen, sier 20-åringens forsvarer, Roy Peder Kulblik.

— Hvordan stiller han seg til dette?

— Han benekter drapsforsøk.

— Hva mener han skjedde?

— Han har gitt uttrykk for at det var et ran som gikk galt. Han erkjenner at det var et grovt ran, sier Kulblik.

Arna-mannens forsvarer, Thomas Randby, vil ikke kommentere tiltalen.

Bergens Tidende