Statsadvokaten har tiltalt 51-åringen for forsettlig drap, melder Nettavisen.

Mannens forsvarer, Stein Erik Ottesen, bekrefter at den alvorlige tiltalen er gjort kjent for 51-åringen.

— Vi var forberedt på at dette ville komme. Ut ifra momentene som er kommet frem, ville vi blitt overrasket om tiltalen ble utvidet, sier Ottesen til bt.no.

Mannen har sittet varetektsfengslet siden han ringte politiet natt til 16. mai og fortalte at han hadde en død kvinne i leiligheten.

Han var også innlagt på psykiatrisk sykehus i sommer. Rettspsykiatere har imidlertid konkludert med at mannen ikke var sinnssyk eller hadde nedsatt bevissthet da drapet skjedde.

- Selvforsvar

51-åringen hevder selv å ha tatt livet av den 27-årige kvinnen i selvforsvar, og nekter derfor straffskyld. Men ifølge politiet har mannen fortsatt ingen god forklaring på hvordan drapet skjedde, eller hvorfor han brant offerets klær i ovnen etterpå.

Politiet tror at mannen var fly forbannet etter å ha blitt svindlet av en annen prostituert tidligere samme kveld. Han skal ha drept kvinnen i raseri da han oppdaget at hun snoket i tingene hans.

Psykiatere fra Olsvik-saken

Rettspsykiaterne som har undersøkt tiltalte for påtalemakten, Siri Nome og Jon Geir Høyersten, er de samme som undersøkte Yasin Jabr (42), mannen som i sommer ble dømt til 21 års forvaring for Olsvik-drapet.

Rettssaken er planlagt til februar. Dersom mannen blir dømt, risikerer han opptil 21 års fengsel.

ÅSTEDET: I dette huset på Laksevåg ble den drepte kvinnen funnet.
MARIT HOMMEDAL