• Tiltalen er en enorm belastning både for meg og foreldrene mine, sier Madushanka Perera. Han anklages for å ha kjørt i hjel sin egen bror i fylla.

Natt til søndag 25. april i fjor omkom Dilshan Perera (20) i en voldsom trafikkulykke i Balestrand.

Statsadvokaten i Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane mener lillebroren Madushanka Perera er ansvarlig for dødsulykken. Han er nå tiltalt både for uaktsomt drap og promillekjøring.

— Husker ingenting

Dilshan Perera døde momentant i utforkjøringen. 20-åringen ble kastet ut av bilen da den skar ut og traff en bergknaus. Redningsmannskapene fant ham fem meter fra vraket.

I bilen satt også Madushanka Perera og to tenåringsjenter. Alle tre pådrog seg brudd og skader på indre organer.

— Jeg husker ingenting fra ulykken, sier Madushanka Perera til Bergens Tidende.

Han vet ikke hvem som satt bak rattet den skjebnesvangre natten, men tviler på at det var ham.

— Min klient bestrider at han kjørte bilen. Dette vil vi forsøke å bevis i retten, sier Pereras forsvarer, advokat Louis Anda.

Påtalemyndigheten er av en annen oppfatning. De vil føre vitner som hevder at en alkoholpåvirket Perera førte bilen i høy hastighet.

Dobbeltulykke

Familien Perera opplever tiltalebeslutningen som en enorm belastning. Den eldste sønnen er død. Den andre risikerer å havne i fengsel.

— Jeg tar tingene som de kommer. Dette er verst for mamma. Hun frykter dommen, sier Perera.

Straffenivået i bildrapssaker varierer, men om 20-åringen blir dømt for kjøring i påvirket tilstand, vil det være en skjerpende omstendighet som sannsynligvis fører til ubetinget fengselsstraff.

Statsadvokat Bjørn Soknes har forståelse for at tiltalen oppleves som en ekstrabelastning for den hardt prøvete familien i Balestrand.

— Jeg forstår at saken oppleves som en dobbeltulykke for familien. Det blir opp til retten å vurdere om dette får betydning for straffeutmålingen.