Voldsepisoden skjedde i leiligheten 27. juni i fjor.

Ifølge tiltalen slo og sparket 26-åringen Korneliussen flere ganger. Han skal også å ha surret en ledning rundt halsen hans, brent ham med en lighter, slått ham med et støvsugerrør og et treskaft, og stukket ham med en blomsterkniv.

To livstruende skader

Ifølge tiltalen fant voldsepisoden sted mellom klokken 14 og 22. Korneliussen fikk alvorlige skader både i hodet og mageregionen. Begge skadene var hver for seg livstruende, mener påtalemyndigheten.

Samme natt, klokken 00.50, døde Korneliussen på sykehus.

26-åringen er tiltalt for grov legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter. Strafferammen er 21 års fengsel.

Bergen tingrett har i en tidligere fengslingskjennelse slått fast at volden «bar preg av mishandling».

Uklart motiv

I tillegg til Korneliussen og 26-åringen var kvinnen som bodde i leiligheten, til stede da mishandlingen startet. Kvinnen skal ha forklart at hun var ute av stuen da konfrontasjonen oppsto, og at hun ikke aner hva som utløste den.

— Motivet for voldsbruken fremstår som uklart, har politijurist Svein Erik Krogvold tidligere sagt til bt.no. Han ønsker ikke å kommentere saken i dag.

26-åringen skal ha forklart at han knapt husker noe av hendelsen. Han mener han handlet i nødverge, og nekter straffskyld.

Da kvinnen kom inn i stuen igjen, skal hun forgjeves ha forsøkt å stoppe volden. Ifølge forklaringen flyktet hun ut av stuen igjen, og gjemte seg mens hun hørte Korneliussen bli banket opp. 26-åringen skal senere ha forlatt leiligheten.

Dømt tidligere

En ambulanse hentet Korneliussen klokken 23.55. En time senere ble han erklært død på Haukeland universitetssjukehus.

26-åringen er straffedømt flere ganger tidligere, både for ran, tyveri og narkotikaforseelser.

Den groveste episoden er et knivran i 2005. Den da 19 år gamle mannen og hans kjæreste var tomme for penger og bestemte seg for å rane en taxisjåfør. I taxien satte mannen seg rett bak sjåføren. Da de var fremme, tok han armen rundt halsen til sjåføren og truet ham med kniven mot strupen.

Mannens forsvarer, advokat Jørgen Riple, har foreløpig ikke vært tilgjengelig for kommentar.