ARNE COLLIANDERarne.colliander@bt.no

Lastebilen han kjørte, kom 28. oktober i fjor over i feil kjørebane i Løvstakktunnelen. Det store kjøretøyet frontkolliderte med en personbil. Den 67 år gamle, mannlige føreren av denne omkom i ulykken.

Lastebilsjåføren er ellers tiltalt for brudd på Vegtrafikkloven, ved at han, ifølge tiltalen, skal ha vært så sliten og trøtt på ulykkestidspunktet at han ikke var i stand til å kjøre på en trygg måte.

Aktor i saken, politiinspektør Anders Johnsen ved Bergen politidistrikt, ønsker ikke å kommentere om dette innebærer at politiet mener sjåføren sovnet bak rattet.

— Dette vil bli nærmere belyst under rettssaken, viser han til.

21-åringen har i politiavhør benektet at han sovnet. Han skal likevel ikke ha kunnet forklare hvorfor lastebilen hans skjenet over i motgående felt. En annen personbil unngikk så vidt å bli truffet, før lastebilen frontkolliderte med 67-åringens bil. Ulykken skjedde ved 16.40-tiden om ettermiddagen, bare 50 meter fra tunnelåpningen på Fyllingsdalen-siden.

Den ordinære strafferammen for uaktsomt bildrap er fengsel i tre år. Hvis graden av uaktsomhet er lav, kan det reageres med bøter, og ikke fengsel.