Dette er noe av innholdet i den omfattende tiltalen som påtalemyndigheten har tatt ut mot en 20 år gammel mann fra Fana.

Totalt er mannen tiltalt for fire uavhengige forsøk på brannstifting i perioden februar 2000 — mars 2001. Tre ganger skal han ha tent på brennbart materiale inne i bolighus, mens det fjerde forholdet lett kunne utviklet seg til en omfattende kirkebrann.

Tilstod kirkebrannen

Natt til lørdag 10. mars 2000 skal 20-åringen ha brutt seg inn i kirken sammen med en jevnaldrende kamerat. Vel inne skal han ha prøvd å tenne på bygget ved å sette fyr på noen gardiner i et grupperom.

Brannen utløste en automatisk brannalarm, og hadde sluknet av seg selv før brannvesenet kom til stedet. Kirken var da full av røyk, men de materielle skadene begrenset seg til et rom.

Tips fra publikum førte til at de to kameratene ble pågrepet to uker senere. Begge to tilstod da brannstiftingen overfor politiet, som da karakteriserte hendelsen som et resultat av «fyllerør».

- Skadet hus for 269.000

Siden den gang har 20-åringen kommet opp i såpass mange flere konflikter med loven at påtalemyndigheten har valgt å ta ut tiltale mot ham Blant annet skal han og en medtiltalt kamerat ha rasert et bolighus på Straume i Bergen før de ifølge tiltalen flere ganger prøvde å tenne på boligen - alt dette mens fire personer lå og sov i huset.

Hvis 20-åringen blir funnet skyldig, kan han vente seg et erstatningskrav på hele 269.000 kroner etter raseringen.

— Flere av forholdene i tiltalen kan settes i sammenheng med rus, sier politifullmektig Tore Johan Sørland ved Hordaland politidistrikt til Bergens Tidende. 20-åringen er også tiltalt for bruk og oppbevaring av både hasj og valium.

Taus om straffskyld

Forsvarer, advokat Gisle Didriksen, vil ikke si om tiltalte erkjenner straffskyld eller hvorvidt han fortsatt står ved tilståelsen etter brannen i Søreide kirke.

— Jeg ønsker ikke å kommentere denne saken før den kommer opp i retten, sier Didriksen.

Straffesaken mot 20-åringen starter i Bergen tingrett kommende mandag.