Mannen som tidligere i år ble utpekt av sitt angivelige voldtektsoffer på Torgallmenningen, er nå tiltalt for en voldtekt mot en 18 år gammel kvinne og seksuell handling mot en 23-åring.

Natt til 5. mars i år skal mannen ha voldtatt en kvinne mens hun sov, og dermed var ute av stand til å motsette seg handlingen. Uten samtykke har mannen filmet de seksuelle handlingene med sitt mobilkamera.

– Min klient erkjenner at han ikke har innhentet samtykke til å ta bilder og filmsnutter av kvinnen. Men utover det stiller han seg helt uforstående til tiltalen, sier mannens advokat, Torkjell Solbø.

Mannen hevder kvinnen var våken og at samleiet var frivillig.

– «Ta meg hvis du kan»

Knappe to uker senere skal mannen ifølge tiltalen ha skaffet seg seksuell omgang med en annen kvinne, til tross for at kvinnen gjorde motstand.

– Kvinnen ble med mannen hjem sammen med en annen mannsperson. Etter hvert utviklet det seg til et basketak mellom tiltalte og kvinnen hvor han holdt henne fast, sier statsadvokat Arild Oma.

Mannen innrømmet at de to lå i samme seng, men nekter for at det skal ha skjedd noe seksuelt mellom dem. «Ok, ta meg hvis du kan», skal kvinnen ha sagt og det utviklet seg til lekeslåssing, ifølge tiltalte.

– Men da kvinnen sa stopp, har han stoppet. En venn av kvinnen var i rommet og har bekreftet min klients forklaring, sier Solbø.

Oppdaget på Torgallmenningen

Den høyst uvanlige pågripelsen av 34-åringen skjedde 19. mars i år. Den 23 år gamle kvinnen var ute og gikk tur på Torgallmenningen da hun gjenkjente mannen som skal ha voldtatt henne noen dager i forveien. Hun gikk straks til politiet som var på stedet. Mannen ble pågrepet og mannens mobiltelefon ble beslaglagt. På mobiltelefonen dukket det opp bilder av den 18-årige kvinnen som mannen nå er tiltalt for å ha voldtatt.

– Hele saken er blitt fullstendig feil fremstilt, min klient erkjenner ikke noen form for overgrep, sier Solbø.

Han viser til at kvinnen som gjenkjente han på Torgallmenningen først gikk til politiet tre dager etter det påståtte overgrepet.

Kvinnen har forklart at hun kvidde seg fordi hun hadde liten tro på at det ville nytte.