Statsadvokatene i Hordaland har nå tatt ut tiltale mot mannen etter overfallet 14. august i fjor.

Kvalt og stukket

Ifølge tiltalen har 29-åringen først forsøkt å kvele kjæresten sin, inne på et avlåst baderom i Strandgaten. Han skal ha klemt til slik at hun mistet bevisstheten. Deretter skal han ha stukket henne gjentatte ganger med et stjerneskrujern i halsen, brystet og ryggen.

Offeret ble påført 29 stikksår. Lungene hennes ble punktert, og hun ble innlagt på Haukeland Universitetssykehus for livreddende behandling. Hun overlevde med et nødskrik.

Tiltalte skal ha vært i hasjrus da han angrep kvinnen. Han skal også ha vært påvirket av alkohol.

Mannen har tidligere gitt uttrykk for at han ikke husker mye av det han gjorde. Han erkjenner ikke straffskyld, og hevder han var sinnssyk i gjerningsøyeblikket.

Kranglet om alkohol

Det skal ha svartnet for 29-åringen da han ble beskyldt av kjæresten for å drikke for mye.

— Gud kommer til å straffe meg, sa han før han ble varetektsfengslet.

Tiltalte valgte å fortelle åpent til politiet om det som hadde skjedd da han angrep sin kjæreste med et husholdningsskrujern.

Angrepet stoppet først da folk kom til og brøt opp døren til badet. Da politiet kom til åstedet, meldte tiltalte seg selv.

Rettssaken kommer opp for Bergen tingrett 20. april.

LUKKET ØYNENE: 29-åringen som tiltales for drapsforsøk, skal ha stukket skrujernet 29 ganger inn i brystet, halsen og ryggen til sin 22 år gamle kjæreste. Her blir han fraktet bort fra åstedet.
HÅVARD PRESTEGÅRDEN